Groene Ster geeft derde plaats uit handen

Onder warme en zomerse omstandigheden speelde Groene Ster zondagmiddag in Utrecht tegen runner-up Hercules. Inzet van dit duel was de derde plek in de Derde Divisie Zondag, een positie die in de eindklassering recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Groene Ster verloor na 90 minuten dit cruciale duel met 3-1 van de Utrechtse ploeg.

Waar Groene Ster in Heerlerheide de Utrechtenaren met 2-1 wist te verslaan op 27 februari jl. lagen de verhoudingen afgelopen zondag anders. Op de droge natuurgrasmat ging Hercules in hoog tempo van start en dit verliep meteen succesvol. Al in de vierde minuut kwam Groene Ster op een 1-0 achterstand. Een voorzet van de linkervleugel door Tim Pieters werd door Nordin Zoufri strak ingekopt. Hercules bleef hierna de bovenliggende partij en probeerde met snelle combinaties Groene Ster te ontmantelen. Groene Ster-doelman Mark Voss moest al zijn kwaliteiten tonen om zijn ploeg overeind te houden. Een tweede tegentreffer bleef Groene Ster vooralsnog bespaard en via de teruggekeerde Dennis Petit werd zelfs de gelijkmaker geforceerd. Na een fraaie solo vanaf eigen helft wist de centrumverdediger met een strakke schuiver de 1-1 aan te tekenen. Echter lang kon Groene Ster niet genieten van de gelijkmaker. De maker van het openingsdoelpunt Nordin Zoufri kreeg in buitenspelpositie vrije doorgang en werd onreglementair door Groene Ster-doelman Mark Voss onderuitgehaald. De strafschop werd door spits Tyrone Fonville feilloos benut: 2-1. Groene Ster probeerde hierna op jacht te gaan naar de gelijkmaker, kreeg meer balbezit maar wist niet echt gevaarlijk te worden.

In de tweede helft bleef Hercules domineren, maar doelpunten bleven uit. Groene Ster bleef daardoor lang in de wedstrijd. Met het inzetten van de aanvallers Swen Cornelissen en Anass Kiki probeerde Maurice Verbunt de aanvallende druk te vergroten, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Na HSC’21 bleef ook in Utrecht het veldspel van de sterdragers ondermaats, al moet gezegd worden dat Hercules sterk voor de dag kwam en voor veel gevaar zorgde. Drie minuten na de officiële speeltijd bepaalde clubtopscorer (22 doelpunten) Tyrone Fonville, die volgend jaar naar Sparta Nijkerk vertrekt, de eindstand op 3-1. Door deze winst en opnieuw puntverlies van Gemert (3-4 verlies tegen EVV) en OFC (0-0 tegen Unitas) deed Hercules goede zaken in de achtervolging op de koplopers. Groene Ster zakt door deze nederlaag naar plek zes en zal in de resterende vier duels het winnende pad moeten vinden in deze knotsgekke competitie.

Aanstaande zondag opnieuw een uitbeurt voor Groene Ster. Dit keer tegen Quick uit Den Haag, de nummer acht op de ranglijst met drie punten achter de sterdragers.

Hercules – Groene Ster 3-1 (2-1). 4. Nordin Zoufri 1-0, 12. Dennis Petit 1-1, 17. Tyrone Fonville (strafschop) 2-1, 90. Tyrone Fonville 3-1. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *