Groene Ster naar Den Haag voor treffen met Quick

Komende zondag 22 mei wacht voor Groene Ster wederom een uitduel als een bezoek wordt gebracht bij Quick in Den Haag. Na twee nederlagen op rij en het wegzakken uit de top drie zullen de manschappen van Maurice Verbunt in de Hofdstad op zoek willen gaan naar de overwinning. Quick – Groene Ster is de start van de laatste vier finales, met zoals vaker dit seizoen een drukke week. Op Hemelvaartsdag 26 mei komt Blauw Geel’38 naar Heerlerheide en op zondag 29 mei wacht voor Groene Ster de uitbeurt bij Westlandia.

Vijf jaar geleden, op zondag 14 mei 2017, verzekerde Groene Ster zich van een langer verblijf in de hoofdklasse B met een 0-1 zege bij Quick. De jaren daarna kwam de sportieve opmars en in dit seizoen wordt de competitie in de Derde Divisie Zondag voor het eerst uitgespeeld en kan Groene Ster nu al terugkijken op een mooie voetbaljaargang. In de resterende speeldagen 31 t/m 34 wachten er echter nog vier finales om alle prijzen te verdelen zowel bovenin als onderin de ranglijst. Groene Ster zakte afgelopen zondag uit de top drie, maar met de minieme verschillen en de wetenschap dat in deze competitie van alles mogelijk is, zullen de sterdragers de competitie niet als een nachtkaars willen laten uitgaan. Het treffen bij de ‘Haantjes’ zal daarin scherprechter zijn. Kan de equipe van Maurice Verbunt aanhaken bij de top en aansluiting blijven behouden voor een derde plek of komt Quick (8e plek), dat nu op drie punten achterstand staat, dichterbij. Het zal op karakter aankomen in de laatste duels en daarvoor moeten de mouwen worden opgestroopt. Eerder dit seizoen trok Groene Ster aan het langste eind met een 1-0 winstpartij. De groen-witten speelden toen een groot deel van de wedstrijd met een man minder, maar steeg boven zichzelf uit door met een ongebreidelde inzet, passie en power bewonderenswaardig de baas over Quick te blijven. De enige en fraai uitgespeelde treffer van Bryan Simons leverde Groene Ster destijds loon naar werken op met de drie punten. Zondagmiddag in Den Haag de confrontatie op het kunstgras van sportpark Nieuw Hanenburg als arbiter Thom Winkel om 14.00 uur voor de aftrap zal fluiten.

Geef u op voor de busreis naar Den Haag!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 09.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Den Haag. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Nieuw Hanenburg
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag

Zondag 22 mei 2022

Quick – Groene Ster

Locatie: Sportpark Nieuw Hanenburg

Scheidsrechter: Thom Winkel uit Leermens

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 09.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 31 UNA Hollandia 19.30 uur
22-05-2022 Westlandia JOS Watergraafsmeer 14.00 uur
Periode 3 Unitas Dongen 14.00 uur
  Quick Groene Ster 14.00 uur
  Blauw Geel’38 DEM 14.00 uur
  ADO’20 HSC’21 14.00 uur
  Gemert Hoogland 14.00 uur
  EVV OFC 14.30 uur
  OSS’20 Hercules 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *