Vriendenteam Groene Ster 4 KAMPIOEN!

Groene Ster 4 heeft op een stralende zondag 22 mei 2022 het kampioenschap behaald in de reserve zesde klasse 08. Op het eigen sportpark Pronsebroek werd het laatste benodigde puntje, het eerste gelijkspel van de competitie, over de streep getrokken tegen fusieclub Sporting H.A.C. 3 uit Haanrade.

Alles was vantevoren tot in de puntjes geregeld om van het kampioensduel een mooie dag te maken. Het treffen tegen Sporting H.A.C. 3 werd met medewerking van de Kerkraadse fusieclub omgezet in een thuisduel voor Groene Ster 4 en coach Rob Rijnders had zijn team vooraf de laatste instructies meegegeven. Met veel supporters op het terras en langs de lijn, vuurwerk en groene rookpalmen en muziek voor en na de wedstrijd waren alle factoren aanwezig die bij een kampioensduel horen. Na een 0-0 ruststand in een wat qua kansen moeizame eerste helft voor Groene Ster 4, werd na rust de ban gebroken toen Marvin Lindner de luid bejubelde 1-0 voorsprong liet aantekenen. Hierna ging Groene Ster 4 op zoek naar meer treffers om het duel in het slot te gooien, maar die treffer viel niet. In de slotminuut scoorde de bezoekers de 1-1 en aansluitend floot de Kerkraadse leidsman voor het eindsignaal.

Met het benodigde punt was de titel voor Groene Ster 4 een feit en konden de champagneflessen ontkurkt worden. Met twaalf zeges, een gelijkspel en twee nederlagen en een doelsaldo van 55-14 werd dikverdiend de fraaie kampioensschaal met opschrift in de lucht gehesen. Een mooie prestatie van dit vriendenteam en na een periode van 15 jaar weer eens een lager seniorenteam van Groene Ster dat op de eerste plek eindigt.

Dikke proficiat aan coach Rob Rijnders en zijn manschappen met het behaalde kampioenschap. Het feest ging nog even door tot in de late uurtjes in de kantine van Groene Ster en in het clublokaal Café De Bolle. 

Foto’s: met dank aan Henk van Odenhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *