Herstel Groene Ster in Den Haag

Na twee nederlagen op rij, thuis tegen HSC’21 (0-3) en uit bij Hercules (3-1), heeft Groene Ster tegen het sterke Quick zich prima hersteld. Op sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag, amper 500 meter van het Noordzeestrand, behaalde de sterdragers een verdienstelijk doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Met Shaquille Simmons terug in de basis, maar nog altijd zonder de geblesseerden Julien Clout en Bryan Simons, verscheen Groene Ster aan de aftrap in de Hofstad. Beide subtoppers speelden vanaf de eerste minuut op de aanval. Het publiek kon dan ook niet alleen van de zon genieten, maar ook van een prima wedstrijd in een hoog tempo met veel aanvallende momenten, waarvan de meesten voor thuisclub Quick.

Opvallende aanvallende momenten waren er voor beide ploegen in de eerste helft. Een hoekschop van Quick, waarbij Shaquille Simmons een kopbal net voor de doellijn kon weghalen en een schot van Rachid Bouyaouzan waarbij Groene Ster-doelman Mark Voss knap redding bracht. Ook Groene Ster etaleerde enkele gevaarlijke momenten. Bo Breukers zag een fraaie actie afgestopt worden door goed ingrijpen van de Quick-defensie en in een overtreding op diezelfde Breukers zag de verder prima leidende Groningse arbiter Thom Winkel geen strafschop. Op slag van rust vielen er voor beide ploegen nog enkele mogelijkheden te noteren. Een lage voorzet van Dylan Zwartjes ging voor open doel langs en voor Quick schoot Rick Burgering fraai uit de tweede lijn, maar opnieuw toonde Groene Ster-goalie Mark Voss zijn kunnen.

In het eerste kwartier van de tweede helft waren het de gastheren die zich van lieten spreken met de lange spits Frank van der Heiden, echter een treffer viel er niet. Groene Ster bleef met veel strijdlust op de been en kwam gaandeweg de tweede helft beter in de wedstrijd. Invallers Swen Cornelissen en Yoëll Henssen kwamen Shaquille Simmons en Amin Elalji vervangen. Een kwartier voor tijd was er de beste kans voor Groene Ster om op voorsprong te komen. Een prima voorzet op maat van Yoëll Henssen bereikte de vrijstaande Chefrino Eind, diens kopbal vloog jammerlijk over de lat bij Quick-doelman Jari Puister. Waar in het thuisduel van Groene Ster tegen Quick de winnende treffer in de slotfase viel, werd er afgelopen zondag in de laatste 10 minuten niet meer gescoord. Door deze remise blijft Groene Ster in de race voor de derde plaats, die mogelijk recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Groene Ster drie punten achterstand op nummer drie ADO’20 en zes punten op de nieuwe koploper OFC.

De ploegen in de Derde Divisie Zondag speelden afgelopen zondag de 19e wedstrijd op rij in drie maanden, een voetbalmarathon van jewelste die wij niet meer zullen meemaken. De spanning is wekelijks om te snijden, met uitslagen waar geen peil op te trekken valt. De verschillen in kwaliteit zijn dan ook minimaal. Beste bewijs hiervoor is de stand in derde periode met HSC’21 en Blauw Geel’38 aan kop na acht wedstrijden. Twee ploegen die vanuit de onderste regionen omhoog wisten te klimmen.

Groene Ster ontmoet aanstaande donderdag 26 mei 2022 op Hemelvaartsdag op het eigen sportpark Pronsebroek runner-up Blauw Geel’38/JUMBO uit Veghel. Winst is het enige dat telt aanstaande donderdag voor beide ploegen. Voor Groene Ster om de aansluiting naar boven in het vizier te houden en voor Blauw Geel’38 om de topklassering in de derde periode te behouden. Een mooi affiche waar u zeker bij moet zijn. Aftrap van deze avondwedstrijd is om 19.00 uur.

Quick – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Thom Winkel (Leermens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *