Groene Ster 2 handhaaft zich in reserve hoofdklasse

Groene Ster 2 heeft zich met een 8e plaats in de eindstand weten te handhaven in de reserve hoofdklasse. Een eindspurt in de laatste drie competitieduels met drie achtereenvolgende zeges op Sparta’25 2 (1-2), Volharding 2 (2-0) en Wittenhorst 2 (4-1) bleek net genoeg om op doelsaldo de negende plek (die het spelen van nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud betekent) voor te blijven. Op de slotdag van de competitie op Pinkstermaandag, waar Groene Ster 2 zelf niet in actie kwam, bleken de uitslagen op de andere velden het tweede elftal gunstig gezind.

Na de coronapauze en het hervatten van de competitie op zondag 6 februari 2022 boekte Groene Ster 2 bij Wittenhorst 2 een 1-2 zege en stonden de groen-witten zelfs aan kop van de ranglijst. Daarna zakte het tweede elftal langzaam weg richting onderste regionen en werd in negen competitieduels slechts drie punten behaald met zes nederlagen en drie remises tegen Someren 2, ZSV 2 en Erp 2. In de sterke en aan elkaar gewaagde reserve hoofdklasse bleek nog maar eens dat de resultaten niet vanzelf komen aanwaaien en veel ploegen dicht bij elkaar staan. Met de negen punten uit de laatste drie duels wist de ploeg van trainer Armand Mingelers op het juiste moment het winnende spoor te vinden, waardoor na twee afgebroken seizoenen het voorbije seizoen 2021-2022 alsnog een gunstig einde kreeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *