Groene Ster eindigt competitie op verdienstelijke zesde plek

Groene Ster heeft op Pinkstermaandag 6 juni 2022 de competitie in de Derde Divisie Zondag afgesloten met een 3-4 thuisnederlaag tegen OSS’20. Na een slopend lang seizoen 2021-2022 eindigen de groen-witten op een zesde plek in de eindrangschikking en daarmee een verdienstelijke positie in de subtop nadat een eerste volledige competitie op divisieniveau werd afgewerkt.

Na een zesde plek in de eerste periode (19 punten uit 12 duels) en een tweede plek in de tweede periode (24 punten uit 11 duels) sloot Groene Ster de derde en laatste periode af op een teleurstellende zeventiende plek met 8 punten uit 11 duels. Bij elkaar goed voor een zesde plek in de eindstand, waar eenieder vooraf weliswaar voor getekend zou hebben. De duels in de derde periode leverde Groene Ster echter veel onnodig puntenverlies op. Het slotduel Groene Ster – OSS’20 was daarvan een typerend voorbeeld. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en de uiteindelijke zeven doelpunten die te noteren vielen, waren alleen leuk voor de neutrale kijker. Een uur lang was er geen vuiltje aan de lucht op het zonnige sportpark Pronsebroek. Groene Ster nam tegen de Ossenaren een ruime 3-0 voorsprong en bepaalde na een half uur de ruststand op 2-0. Verdediger Dennis Petit zorgde met een rake kopbal voor de openingstreffer (1-0), waarna Amin Elalji de bal met een leep boogballetje over de kansloze OSS’20-doelman Joep Hoefnagels deponeerde in de uiterste hoek (2-0). De kansen op een grotere voorsprong voor rust waren er ook volop. Een doelpoging van Amin Elalji vloog over en inzetten van Safouane Ahidar (schot) en Chefrino Eind (kopbal) werden beurtelings onschadelijk gemaakt door de Osse goalie.

Na rust bepaalde Chefrino Eind met zijn rake treffer de stand op 3-0 en leek Groene Ster danig op weg om het seizoen met winst te beëindigen. Groene Ster was in het laatste half uur echter geen schim meer van de ploeg die het eerste uur de controle had en geen kansen voor de tegenpartij toeliet. Een fout in de Groene Ster-defensie werd afgestraft via Tony de Groot (3-1) en een door arbiter Derya Serik makkelijk gegeven strafschop werd opnieuw door Tony de Groot benut (3-2). In de laatste tien minuten kreeg Groene Ster de minimale voorsprong niet naar eindstreep getild. OSS’20 trof nog tweemaal doel via Ferdy van den Berg die tot tweemaal toe veel te veel ruimte kreeg om een voorzet binnen te knikken (3-3) en vanaf een uitbraak aan de linkerkant doeltreffend uit te halen (3-4). Een knotsgek einde typerend voor de derde periode waarin Groene Ster te vaak onnodig in ultieme slotfases zeker lijkende resultaten uit handen liet glippen.

Alle beslissingen zijn gevallen op de laatste enerverende speeldag 34 van dit ongekend spannende seizoen. OFC grijpt de titel na het gelijkspel bij Hercules – ADO’20 (3-3). Gemert, Hercules en HSC’21 spelen promotieduels voor een plek in de Tweede Divisie, Westlandia en Hollandia degraderen richting hoofdklasse en EVV en Hoogland dienen het vege lijf te redden via de nacompetitie. Groene Ster stapte met een kater van het veld in het slotduel van de competitie, maar met voldoende relativeringsvermogen mag zeker gesproken worden van een prima volledig seizoen in de Derde Divisie Zondag. Een plek in de subtop, op een haar na de tweede periodetitel misgelopen en veel mooie (avond) duels welke in de laatste drie maanden in een marathoncompetitie werden afgewerkt. Met het aanblijven van de vaste basiself en enkele nieuwe versterkingen voor de selectie kan hoofdtrainer Maurice Verbunt vanaf medio juli verder op de ingeslagen weg om zo in seizoen 2022-2023 weer goed voor de dag te komen.

Groene Ster – OSS’20 3-4 (2-0). 12. Dennis Petit 1-0, 25. Amin Elalji 2-0, 56. Chefrino Eind 3-0, 60. Tony de Groot 3-1, 70. Tony de Groot (strafschop) 3-2, 80. Ferdy van den Berg 3-3, 88. Ferdy van den Berg 3-4. Scheidsrechter: Derya Serik (Deventer).

Bekijk foto’s Groene Ster – OSS’20 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *