Groene Ster toont veerkracht tegen Eendracht Termien

Op een tropische dinsdagavond speelde Groene Ster een zeer nuttig oefenduel tegen het Belgische Eendracht Termien. Op een warm sportpark Pronsebroek werd tegen de sterke Belgische formatie een 3-3 gelijkspel behaald, dezelfde uitslag als de eerste oefenwedstrijd tegen Lion Football Academy.

Eendracht Termien, getraind door oud Groene Ster-speler Dennis Hamers, sprong voor de rust uiterst efficiënt om met de mogelijkheden. Bij een aantal gevaarlijke aanvallen was het ook meteen raak voor de Belgen die voor rust drie keer het net wisten te vinden. Na een goede mogelijkheid voor Joey Dekkers en een schot op de paal van Bryan Simons zorgde Zlatko Zejnilovic in de slotfase van de eerste helft voor de aansluiting: 1-3.

Na rust vermande Groene Ster zich en ging op zoek naar meer doelpunten. Middels een fraaie afstandspegel van Shaquille Simmons (2-3) en een schuiver van Chefrino Eind (3-3) werd de dadendrang van Groene Ster na rust ook in de score uitgedrukt. Vijf minuten voor het eindsignaal werd assistent-scheidsrechter Raymond Beijer door Groene Ster in het zonnetje gezet. Na een periode van 10 jaar in de top van het amateurvoetbal stopt de Kerkraadse grensrechter met vlaggen. 

Het energieke treffen tegen Eendracht Termien bleek een prima testcase voor de manschappen van hoofdtrainer Maurice Verbunt. Na een trainingsdag op zaterdag 6 augustus speelt Groene Ster op dinsdagavond 9 augustus wederom een thuisduel op sportpark Pronsebroek. Het Duitse FC Viktoria 08 Arnoldsweiler is dan de tegenstander en deze ontmoeting zal de generale zijn als op zaterdag 13 augustus de bal voor het echt gaat rollen met Q1 in de TOTO KNVB Beker.

Groene Ster – Eendracht Termien 3-3 (1-3). Henry Odutayo 0-1, Martijn Stefani 0-2, Davide Cosyn 0-3, Zlatko Zejnilovic 1-3, Shaquille Simmons 2-3, Chefrino Eind 3-3. 

Bekijk foto’s Groene Ster – Eendracht Termien (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *