Groene Ster moet onderspit delven tegen TOGB

Groene Ster verloor afgelopen zondag het thuisduel tegen TOGB. De debutant in de Derde Divisie Zondag ging met de drie punten aan de haal op een zonovergoten sportpark Pronsebroek: 1-3. Groene Ster wacht na drie duels nog op de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen.

Na het in extremis vergooien van twee punten bij nieuwkomer OJC Rosmalen kon Groene Ster ook afgelopen zondag tegen een promovendus niet tot een resultaat komen. Een fel op de man spelend TOGB toonde zich slagvaardig voor het vijandelijke doel en strafte de defensieve fouten in de Groene Ster-defensie genadeloos af. Al na drie minuten kregen de bezoekers een dot van een mogelijkheid, maar het ingrijpen van Groene Ster-doelman Mark Voss en verdediger Dylan Zwartjes op een inzet van Anthony Slierendrecht voorkwam een vroege tegentreffer. Waar Groene Ster zich een week eerder in Rosmalen voldoende kansen bij elkaar voetbalde voor het rustsignaal, lukte dat tegen een energiek TOGB veel minder. Bryan Simons en Chefrino Eind waren met een aantal pogingen dicht bij een treffer, maar tot een doelpunt voor Groene Ster kwam het niet in de eerste helft. Terwijl de klok wegtikte naar het rustsignaal stond de 0-1 achterstand op het scorebord. Het niet adequaat wegwerken van de bal in het strafschopgebied na een vrije trap van Jay Zandbergen werd afgestraft door diens raak koppende broer Dean Zandbergen.

De 0-1 achterstand met rust gaf Groene Ster nog voldoende mogelijkheden voor de tweede helft. De actieve Bas Breukers jaagde goed door op een diepe bal en werd binnen de beruchte lijnen onreglementair afgestopt door Wouter Vermeer. De door arbiter Stijn van Zuilichem toegekende strafschop werd feilloos verzilverd door aanvoerder Dylan Zwartjes: 1-1. Waar menigeen dacht dat de gelijkmaker voor Groene Ster het sein was om door te drukken, kwam bedrogen uit. Na de aftrap ontstond er meteen weer gevaar voor het doel van Groene Ster. Het bleek uitstel, want even later kreeg TOGB-spits Youri de Winter te veel ruimte en tegen diens kopbal had ook Mark Voss geen verweer (1-2). Bij het inzetten van een nieuwe achtervolging paste Maurice Verbunt enkele aanvallende wissels in de hoop het tij te keren en vol voor de gelijkmaker te gaan. Het tempo om de verdediging van de TOGB te verontrusten bleef echter te laag en na balverlies aan de kant van Groene Ster als oorzaak van de 1-3 via de raak schietende Dean Zandbergen ging het duel uit als de bekende nachtkaars. Groene Ster probeerde met opportunisme nog wel gevaar te stichten, maar uiteindelijk bleek dat niet genoeg om er nog een spannende slotfase van te maken.

Groene Ster droop daarmee af met een toch niet verwachte thuisnederlaag tegen een nieuwkomer in deze competitie. Een tik op de kin incasseren en weer doorgaan luidt dan het devies. Na een paar nachten slapen, branden alweer de lampen voor het volgende duel als Groene Ster woensdagavond in actie komt op bezoek bij Gemert. Een mooie avondwedstrijd in het door de KNVB geplande programma en een sportieve uitdaging voor de groen-witten om de rug te rechten.

Groene Ster – TOGB 1-3 (0-1). 43. Dean Zandbergen 0-1, 57. Dylan Zwartjes 1-1 (strafschop), 64. Youri de Winter 1-2, 78. Dean Zandbergen 1-3. Scheidsrechter: Stijn van Zuilichem (Bladel).

Bekijk foto’s Groene Ster – TOGB (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *