Onnodige nederlaag Groene Ster bij Gemert

Groene Ster leed woensdagavond bij Gemert een onnodige 2-1 nederlaag. Een gelijkspel had minimaal in het vat gezeten daar de equipe van Maurice Verbunt weinig onderdeed van de alom bekende Gemertse opponent. Scherpte voor de goal en de totstandkoming van de tegendoelpunten waren dan ook de eerste gespreksonderwerpen na afloop.

Op zondag 1 mei 2022 boekte Groene Ster haar laatste competitiezege van het vorige seizoen toen in Gemert de 1-2 winst werd gepakt. Na een 1-0 achterstand met rust draaiden de groen-witten het duel om door doelpunten van Julien Clout en Joey Dekkers en werd de driepunter op sportpark Molenbroek begroet. Groene Ster zoekt in het nieuwe seizoen nog naar de eerste zege en toog vol goede moed naar Gemert voor hetzelfde scenario als vorig seizoen. In de eerste helft verscheen Groene Ster enkele malen voor het vijandelijke doel, waarbij Bas Breukers voor gevaar zorgde. De laatste eindpass om de trekker over te halen ontbrak, terwijl aan de andere kant de eerste echte mogelijkheid voor Gemert uit de lucht viel en ook meteen de 1-0 inhield. Flankspeler Jasper Waalkens kreeg te veel ruimte en bediende de vrijstaande frontman Ralf Kemper, die al glijdend de 1-0 liet aantekenen. 

Een strijdbaar Groene Ster probeerde na rust de wedstrijd te kantelen en voetbalde vooral in het laatste half uur naar voren op zoek naar doelpunten. De opgelopen achterstand was in die fase echter al vergroot via de tweede treffer van Ralf Kemper, die na een frommelgoal de score uitbouwde namens de gastheren (2-0). Een miraculeuze tegentreffer die Groene Ster zichzelf mocht aanrekenen nadat de bal tot driemaal toe niet kordaat door de verdediging werd weg gewerkt. Ondanks die opdoffer zette Groene Ster, met invallers Bo Breukers en Amin Elalji in het veld, een offensief in voor de aansluiting te forceren. Enkele schoten uit de tweede lijn troffen geen doel en een levensgrote kans op de 2-1 werd verijdeld. Chefrino Eind verscheen oog in oog met Gemert-goalie Okonkwo, maar de schuiver van Eind trof geen doel en werd gekeerd door de jeugdige doelman. Groene Ster vond de gewenste aansluiting op het moment dat er nagenoeg 90 minuten waren gevoetbald. Na een vrije trap van aanvoerder Dylan Zwartjes kopte Bryan Simons fraai raak: 2-1. De overgebleven speeltijd op het klokje van arbiter Nick Tunnissen was echter te summier om in de opportunistische slotfase nog voor de gelijkmaker te gaan.

Na de sof tegen TOGB opnieuw een nederlaag voor de groen-witten. In een gelijkwaardig duel viel het dubbeltje niet de goede kant en is het zaak om de positieve punten mee te nemen en in het volgende competitietreffen er weer te staan. Zondag 11 september speelt Groene Ster een verre uitwedstrijd in Noordwijkerhout als VVSB, de huidige nummer 7 van de ranglijst, de tegenstander is.

Gemert – Groene Ster 2-1 (1-0). 28. Ralf Kemper 1-0, 55. Ralf Kemper 2-0, 90. Bryan Simons 2-1. Scheidsrechter: Nick Tunnissen (Venray).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *