Groene Ster laat winst liggen tegen VVSB

Groene Ster verzuimde afgelopen zondag tegen VVSB in de vijfde competitiewedstrijd de zo begeerde eerste overwinning binnen te halen. Ondanks een surplus aan kansen moesten de sterdragers in Noordwijkerhout genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Voor de aftrap zou iedereen tevreden zijn met dit resultaat, maar na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Johan Jensch was duidelijk dat de volle winst voor het grijpen lag tegen het ambitieuze en hoger geklasseerde VVSB. De nieuwkomer in de Derde Divisie Zondag, overgekomen van de Derde Divisie Zaterdag vanwege een overschot aan zaterdagclubs (19), beschikt ongetwijfeld over het mooiste sportpark in de Derde Divisie Zondag. Een juweel van een accommodatie voor de club uit de bollenstreek, waar topamateurvoetbal met hoofdletters geschreven wordt. Groene Ster had al voor de aftrap enige tegenslag, nieuwkomer Mitchel Keulen en Bo Breukers waren ziek in Zuid-Limburg achtergebleven, voor de verste uitwedstrijd van het seizoen. De technische staf van Groene Ster had gekozen voor een samenstelling en speelwijze waarmee de Heerlerheidse ploeg prima overeind bleef.  

Vanaf de aftrap zocht Groene Ster brutaal de aanval, met goed combinatievoetbal werd VVSB bestreden. Na de eerste schietkans van de thuisclub, een schot van de boomlange spits Jesse van Nieuwkerk ging over het doel van Groene Ster, kreeg Groene Ster een unieke kans om op voorsprong te komen. VVSB-verdediger Richelo Fecunda maakte hands bij een dieptepass van Dylan Zwartjes. Arbiter Jensch wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Dylan Zwartjes zag zijn strafschop vervolgens via de buitenkant van de paal naast gaan. Het kenmerkte de veerkracht van Groene Ster, dat de ploeg zich niet uit veld liet slaan na deze teleurstelling en prima spel op de mat bleef leggen. VVSB-doelman Ruben Valk moest al zijn kwaliteiten tonen na een goede actie van Bas Breukers, die prima de diepte was ingestuurd door Danny Stassar. Tussendoor een tweede kans voor VVSB, opnieuw voor spits Van Nieuwkerk, maar opnieuw net over. Na een afgekeurde treffer van Bryan Simons gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft ging Groene Ster opnieuw sterk van start. Vanaf de aftrap zag Bas Breukers zijn schot voorlangs gaan. Ook VVSB bleef bij vlagen gevaarlijk, veelal bij spelhervattingen waarbij steeds getracht werd de boomlange spelers Jesse van Nieuwkerk en centrale verdediger Max Ossendrijver in stelling te brengen. Groene Ster bleef fier overeind. In de laatste twintig minuten kwam Amin Elalji als sterke invaller in het veld en werden er nog een aantal kansen afgedwongen op de winnende treffer. Amin Elalji zag zijn schot gestopt worden door de VVSB-goalie en in de laatste minuut was Bas Breukers nog dicht bij de winnende treffer. Echter doelpunten bleven uit.

Terugblikkend op de Engelse week, die begon met een terecht 1-3 verlies tegen een strijdend TOGB, kreeg Groene Ster in het midweekse treffen tegen Gemert (2-1 verlies) en tegen VVSB (0-0) afgelopen zondag wellicht te weinig. Veldspel en strijdbaarheid geven echter vertrouwen voor de komende duels, te beginnen aanstaande zondag 18 september als promovendus Baronie uit Breda te gast is op sportpark Pronsebroek.

VVSB – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *