Degelijk Groene Ster krijgt te weinig in Amsterdam

Voor de vierde wedstrijd op rij bleef Groene Ster ongeslagen. Afgelopen zondag behaalde Groene Ster in Amsterdam na een enerverende wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Gescoord werd er niet in deze ontmoeting, ondanks dat beide ploegen een aantal riante kansen kregen om een treffer te maken.

Vooral in de tweede helft maakte Groene Ster de meeste aanspraak op de volle winst. Tot driemaal toe stonden paal en lat een treffer voor Groene Ster in de weg. De openingsfase op sportpark Drieburg was duidelijk voor de Amsterdamse ploeg. Groene Ster mocht JOS Watergraafsmeer-spits Raven Bergwijn (achterneef van international Steven Bergwijn en halfbroer van oud-international Ryan Donk) dankbaar zijn dat zijn scorend vermogen niet op scherp stond. Tot tweemaal toe werd de aanvaller op maat bediend door Richmond Bossman, maar beide inzetten gingen over het doel van Groene Ster-doelman Mark Voss. Hierna nam Groene Ster het initiatief over en werd ook meteen aanvallend gevaarlijk. Bryan Simons was dicht bij een treffer op aangeven van Bas Breukers en uit een verre inworp van Dylan Zwartjes zag Chefrino Eind zijn schuiver net naast gaan.

In de tweede helft vanaf de aftrap een stormloop van Groene Ster op het doel van de thuisclub. Eerst kopte Bryan Simons op de lat nadat Joris de Kleijn de bal prima terug kopte uit een hoekschop. Twee minuten later schoot Dennis Petit na een combinatie met Guus Hupperts op de paal. Tot slot zag Shaquille Simmons zijn schotpoging uit de tweede lijn net over gaan. Na ruim een uur spelen was het weer de beurt aan de gastheren en kon het eerste aanvallende wapenfeit van JOS Watergraafsmeer in de tweede helft genoteerd worden. Opnieuw was het spits Bergwijn die zijn inzet net naast zag gaan. Hierna een kort maar hevig offensief van de thuisclub met de grootste kans voor Tim Plemper, echter doelman Mark Voss redde bekwaam. In de slotminuten zette Groene Ster weer de toon met voldoende mogelijkheden op de winnende treffer. Shaquille Simmons bracht Chefrino Eind in stelling, zijn inzet was een prooi voor thuisclub doelman Bas Schol. In de blessuretijd leek de bevrijdende treffer voor Groene Ster er dan toch te komen, echter een fraai schot van invaller Amin Elalji belandde jammerlijk op de kruising.

Ondanks dat de broodnodige winst niet mee de bus in ging, tankte Groene Ster bij het sympathieke en gastvrije JOS Watergraafsmeer in onze hoofdstad zelfvertrouwen voor de vier belangrijke duels in de maand november, waarvan drie thuiswedstrijden. Te beginnen aanstaande zondag 6 november als beker opponent Quick uit Den Haag voor de tweede keer dit seizoen te gast is op sportpark Pronsebroek. De ploeg uit de Hofstad staat op de 10e plaats met vier punten meer dan Groene Ster dat op plaats 14 staat.

JOS Watergraafsmeer – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Joshua Kuipers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *