Energiecrisis raakt ook Groene Ster

De energieprijzen rijzen de pan uit, zo ook bij Groene Ster. De energietarieven zijn per november 2022 opnieuw fors gestegen. Lees onderstaand hoe we hiermee omgaan. Wij rekenen op ieders medewerking.

MAATREGELEN OM NU AL TE BESPAREN OP GAS EN ELECTRICITEIT
We willen vooralsnog graag de kleedkamers en de kantine openhouden. Want wie voetbalt of traint moet na afloop ook kunnen douchen en uiteraard een drankje in de kantine kunnen doen. Wel hebben we gekeken hoe we dit zuiniger kunnen maken. En dat doen we voorlopig als volgt:

KANTINE
We verwarmen de kantine doordeweeks zo beperkt mogelijk. En als deze wel aan moet (alleen in de avond en in het weekend), de winter staat immers voor de deur, stellen wij een lagere temperatuur in en vergeten niet de verwarming tijdig uit te zetten. Ook letten wij allen op dat er geen onnodige verlichting blijft branden. Buitendeuren steeds dichthouden.

KLEEDLOKALEN
Ondanks dat we graag willen dat jullie na wedstrijden en trainingen vooralsnog gewoon op het sportpark kunnen blijven douchen, willen we jullie ook vragen niet onnodig lang onder de douche te blijven staan. De douches in de kleedlokalen onder de kantine gebruiken wij niet. Als een (jeugd)team op zaterdag hier moet omkleden, bekijken wij dit per wedstrijd of er douchemogelijkheid is in de nieuwe kleedaccommodatie.

VELDVERLICHTING
Wij gaan per direct zo efficiรซnt mogelijk om, met het gebruik van onze veldverlichting. Concreet betekent dit dat beheerders verlichting pas aanmaken vlak voor training en direct na training uitmaken. Ook zal er niet voor een (jeugd) team een heel veld verlicht worden (veld 2/ jeugdveld). Dit team deelt dan en half veld met ander team of gebruikt pupillenveld. Het streven is om de verlichting van het grasveld minimaal te gebruiken, alleen als er wedstrijden zijn. Dit omdat dit veld beschikt over traditionele verlichting en een enorm hoog stroomverbruik heeft. Wij verzoeken trainers, jeugdleiders, kantinebeheerders en accommodatiebeheerders hier op toe te zien en aan mee te werken.

COMPENSATIE OVERHEID
De overheid en gemeente werken aan compensatie voor de gestegen prijzen. Of wij vanuit de overheid/gemeente als vereniging een compensatie krijgen is op dit moment nog onduidelijk. Vanzelfsprekend hebben wij als bestuur de problematiek en het belang van compensatie bij de gemeente en KNVB onder de aandacht gebracht. Hierover blijven we ook in gesprek.

VERDUURZAMEN ALS OPLOSSING
We zijn al een aantal jaren bezig met verduurzamen van onze accommodatie. Nieuwe kleedgebouw heeft zonnepanelen, warmtepompen en geen gas. Desondanks is stroomverbruik (te) hoog. Wij zijn met gemeente in gesprek om hier duurzame aanpassingen te doen. Veldverlichting, slechts 1,5 veld van onze 3,5 velden beschikken over LED- verlichting. De gemeente werkt aan verdere ombouw tot LED- verlichting, wij hopen in 2023. Tot slot onze kantine en kleedlokalen daaronder. Hier gebruiken wij gas en elektriciteit. Wij hebben recent de verlichting vervangen door LED- verlichting, drie verouderde vriezers vervangen door een nieuwe. Hier willen wij verdere stappen in ondernemen. Mogelijk ook zonnepanelen op dak kantine. Dit onderzoek loopt en hiervan houden jullie uiteraard op de hoogte.

WIJ REKENEN OP MEDEWERKING VAN AL ONZE LEDEN, TRAINERS, JEUGDLEIDERS, ACCOMMODATIE EN KANTINE BEHEERDERS.

BESTUURย  RKSV GROENE STER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *