Groene Ster en UNA houden elkaar in evenwicht

Groene Ster en UNA zijn na speeldag 15 in de Derde Divisie Zondag de hoogvliegers voor wat betreft het aantal behaalde remises. Afgelopen zondag gaven beide ploegen op een waterkoud sportpark Pronsebroek een passend vervolg aan die statistiek en stond er na 90 enerverende minuten een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Voor thuisclub Groene Ster betekende dat het zevende gelijkspel van de competitie en voor UNA alweer de achtste remise.

Vooral UNA-trainer Harrie Gommans toonde zich na afloop niet content met het puntje in Limburg. Groene Ster daarentegen kon terugkijken op een tevreden resultaat en deed dat door 90 minuten met de volledige focus en teamspirit strijdend voor de dag te komen. In het eerste half uur had Groene Ster de touwtjes in handen en creรซerde een aantal diverse kansen om de voorsprong te pakken. Na goed voorbereidend werk van Amin Elalji kreeg Bas Breukers de eerste schotkans. Diens poging miste venijn en werd door UNA-doelman Petar Stoskovic tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant trad ook Groene Ster-doelman Mark Voss handelend op nadat UNA via Max van den Akker voor het eerste gevaar zorgde. De groen-witten bleven daar waar mogelijk de openingen zoeken. Kansen voor Chefrino Eind (redding Stoskovic), Danny Stassar (kopbal naast de paal) en de in de basiself gestarte Guus Hupperts (schot voorlangs) bleken niet voldoende voor een treffer. Die viel uiteindelijk wel aan de andere kant nadat Juul Respen aan de buitenkant ervandoor ging en Max van den Akker in stelling werd gebracht voor de 0-1. Voor het rustsignaal van de goed fluitende arbiter Jonathan van Dongen werd Groene Ster nog eenmaal gevaarlijk via een volley van Bryan Simons welke door de UNA-goalie werd gekeerd.

Met het inzetten van de achtervolging tekende Groene Ster zeven minuten in de tweede helft voor de gelijkmaker. In een verkeerde terugspeelbal van Sten Senders had Chefrino Eind dermate geloof dat de Groene Ster-spits met een uiterste krachtsinspanning de bal achter UNA-doelman Stoskovic wist te werken: 1-1. De gelijkmaker was verdiend en voor het energieke treffen een voorbode tot een spannend restant waarin beide ploegen de aanval zochten voor de winnende treffer. UNA werd het meest gevaarlijk, maar Mark Voss wist van geen wijken. De Groene Ster-goalie ranselde achtereenvolgens inzetten van Sten Senders en Max van den Akker uit zijn doel. Terwijl de regen uit de lucht bleef sijpelen en Groene Ster-trainer Maurice Verbunt gaandeweg met het inbrengen van Mitchel Keulen, Safouane Ahidar en Zlatko Zejnilovic frisse krachten bracht, kreeg ook Groene Ster enkele mogelijkheden. In tegenstelling tot de vorige editie Groene Ster – UNA met de omhaal van Bryan Simons als winnende treffer, bleef deze nu uit. In de slotfase was de grootste kans voor UNA, echter de kopbal in vrije positie van Brian Boogers ging aan de linkerpaal voorbij.

De 1-1 eindstand was voor Groene Ster een bevredigend resultaat na een boeiend gevecht waarin de groen-witten goed in de wedstrijd zaten en voor elke meter streden. Het is zaak deze lijn door te zetten als Groene Ster komende zondag wederom een thuisduel speelt als hekkensluiter Dongen op bezoek komt. Weer een cruciale pot om voor de winstpunten te gaan voordat de twee zware en laatste uitwedstrijden wachten in de maand december (Hercules en ADO’20).

Groene Ster – UNA 1-1 (0-1). 35. Max van den Akker 0-1, 52. Chefrino Eind 1-1. Scheidsrechter: Jonathan van Dongen.

Bekijk foto’s Groene Ster – UNA (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *