Groene Ster boekt achtste gelijkspel tegen Dongen

Groene Ster kwam afgelopen zondag tegen hekkensluiter Dongen niet verder dan een doelpuntloze remise: 0-0. In het cruciale kelderduel in de Derde Divisie Zondag was winst noodzakelijk om stappen te kunnen zetten richting de middenmoot, echter na 90 minuten werden er geen doelpunten genoteerd op sportpark Pronsebroek. Na het derde gelijkspel op rij en ook de achtste remise in de competitie staat Groene Ster na 16 duels precies boven de gevarenzone op de 14e plek.

Tegenstander Dongen kreeg afgelopen zondag de meeste kansen om in Heerlerheide de eerste driepunter van deze competitie te begroeten. Aan de hand van de rappe flankspeler Adam Sesay hielpen de Kanaries met name in de eerste helft enkele goede kansen om zeep. Dongen had met de uitblinkende Groene Ster-doelman Mark Voss een niet te omzeilen klip. De Groene Ster-goalie redde in de eerste helft katachtig op schoten van Thom Avontuur en Theo Martens en kreeg hulp van het aluminium na een geplaatst schot van de sluwe vos Fatih Kamaci. Dat de volle buit niet zomaar een abc’tje werd voor Groene Ster werd dan ook snel duidelijk in het eerste bedrijf waarin Groene Ster maar mondjesmaat voor het vijandelijke doel verscheen.

In de rust zal hoofdtrainer Maurice Verbunt zijn onvrede niet onder stoelen of banken hebben geschoven. Met het inbrengen van verdediger Mitchel Keulen en de omzetting van Danny Stassar naar het middenveld kwam er wat meer balans en dwong Groene Ster ook enkele mogelijkheden af. Dongen-sluitpost Wessel Sprangers dacht de bal in het strafschopgebied opgepikt te hebben. Arbiter Tiessinga oordeelde met zijn assistent anders en kende een vrije trap toe aan Groene Ster welke door Dylan Zwartjes over werd geschoten. Waar in de eerste helft Groene Ster-doelman Mark Voss aan het werk werd gezet, moest na de thee ook Dongen-doelman Wessel Sprangers zijn kunnen tonen. Op schoten van Guus Hupperts en Shaquille Simmons moest de boomlange goalie handelend optreden. Beide ploegen bleven op zoek gaan naar een doelpunt. Een poging vanuit een moeilijke situatie van Bryan Simons trof geen doel en ook Dongen wist zich niet aan de vurig gehoopte juiste kant van het scorebord te schieten.

Met de uiteindelijke 0-0 als einduitslag schieten beide ploegen weinig op in de onderste regionen van de Derde Divisie Zondag. Mager lichtpuntje voor Groene Ster bleek achteraf dat de groen-witten een plekje stegen naa de verliespartij van Gemert. Voordat de winterpauze start, speelt Groene Ster nog twee uitduels. Twee pittige, maar sportieve uitdagingen. Komende zondag wacht in Utrecht de confrontatie met Hercules, de nummer 4 van de ranglijst. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten op zondag 11 december met de uitbeurt bij lijstaanvoerder ADO’20.

Groene Ster – Dongen 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Robbie Tiesinga uit Amsterdam.

Bekijk foto’s Groene Ster – Dongen (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *