Groene Ster stunt met eerste uitzege bij koploper ADO’20

Groene Ster heeft op de laatste speeldag voor de korte winterpauze voor een daverende verrassing gezorgd. In het verre Heemskerk bezorgden de groen-witten na 90 enerverende minuten de nog ongeslagen koploper ADO’20 de eerste seizoensnederlaag: 0-2. Groene Ster lege een uitstekende teamprestatie op de kunstgrasmat van sportpark De Vlotter en trok verdiend aan het langste eind. Door dit resultaat gaat Groene Ster als nummer 13 de winterpauze in, met 18 punten uit evenveel wedstrijden.

Voor het eerste gevaarlijke moment in de wedstrijd tekende de talentvolle ADO’20-rechtsbuiten Ruben Doesburg (volgend seizoen naar tweededivisionist Katwijk). Na een snelle combinatie over de rechtervleugel schoot de aanvaller keihard op de paal. Groene Ster verstopte zich niet en zocht met sterk combinatievoetbal steeds opnieuw de aanval. In de 23e minuut werd de dadendrang beloond met een treffer. Na een combinatie tussen Chefrino Eind en Guus Hupperts worstelde laatstgenoemde zich door de ADO-defensie en met een raak schot werd goalie Mike Grim verrast: 0-1. Kort daarna bracht Amin Elalji na een goede actie Bryan Simons in stelling, echter de poging van de middenvelder eindigde naast het doel. In de eindfase van de eerste helft werd de thuisclub sterker, maar dit leidde slechts tot een tweetal hoekschoppen en verder geen doelrijpe kansen.

Vlak na rust liet Groene Ster het na om de score uit te bouwen met twee dotten van kansen voor Chefrino Eind. Tot twee keer toe strandde de Groene Ster-spits op de strekkende ADO’20-doelman Mike Grim. Beide kansen werden gecreëerd door goede acties van Amin Elalji en Bas Breukers. De bevrijdende 0-2 kwam tien minuten later toch op het scorebord. Amin Elalji kreeg de bal via ADO’20-aanvoerder Ted Amson pardoes in de voeten geschoven. De Groene Ster-aanvaller twijfelde niet, ontdeed zich van libero Sem Kroon om vervolgens met een fraai schot in de bovenhoek de score te verdubbelen: 0-2. Hierna schakelde de koploper met het inzetten van de jeugdige topscorer Milan Zonneveld over naar vier aanvallers, maar met de vele voorzetten en veelal hoge ballen wisten de ‘Superezels’ zich geen raad. Mede ook de verdienste van een hecht Groene Ster-collectief dat als team voor elkaar werkte en defensief soeverein overeind bleef. Gevaar van ADO’20 kwam er via Milan Zonneveld. Bij diens eerste poging redde Dylan Zwartjes met een ferm blok en bij een tweede poging was sluitpost Mark Voss de hindernis. Groene Ster kreeg in de slotminuten nog de beste kansen op een derde treffer. Een goede aanval van Groene Ster op de linkervleugel via Mitchel Keulen en Bas Breukers leverde een hoekschop op. Dylan Zwartjes bereikte invaller Safouane Ahidar en uit diens voorzet zag Bryan Simons zijn kopbal worden gepareerd door doelman Grim. Na een overtreding op Bas Breukers belandde de daaruit voortvloeiende vrije trap van Safouane Ahidar op de buitenkant van de paal. Het eindsignaal van arbiter Jurjen Kaper zorgde voor opluchting in het Groene Ster-kamp en betekende voor Groene Ster de eerste uitzege van het seizoen, welke tegen de lijstaanvoerder van de competitie als een sensationele winst mag worden beschouwd.

Na een uiterst moeizame start dit seizoen lijkt Groene Ster de weg naar de veilige middenmoot te zijn ingeslagen. In de laatste tien wedstrijden werd twee keer gewonnen, zeven keer gelijk gespeeld en slechts eenmaal verloren. Na een korte pauze hervat Groene Ster op dinsdag 3 januari 2023 de training en staat op vrijdag 13 en zondag 15 januari het traditionele wintertoernooi op het eigen sportpark Pronsebroek op het programma waarin Groene Ster het zal opnemen tegen de vierdedivisionisten EVV Echt en SV Meerssen. Op zondag 22 januari 2023 wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen, de huidige nummer 7 van de ranglijst.

ADO’20 – Groene Ster 0-2 (0-1). 23. Guus Hupperts 0-1, 56. Amin Elalji 0-2. Scheidsrechter: Jurjen Kaper (Groningen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *