Groene Ster op bezoek bij TOGB in Berkel en Rodenrijs

Na de afgelasting van vorige week (het duel Groene Ster – OJC Rosmalen wordt ingehaald op zondag 19 maart) speelt Groene Ster komende zondag een uitduel tegen TOGB in Berkel en Rodenrijs. In de provincie Zuid-Holland zal de equipe van Maurice Verbunt de draad weer moeten oppakken om de tweede seizoenshelft goed van start te gaan. Op sportpark Het Hoge Land wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Vlak voor de korte winterpauze zorgde Groene Ster voor een daverende verrassing in de Derde Divisie Zondag door bij de ongenaakbaar lijkende koploper ADO’20 er met de volle buit (0-2) vandoor te gaan. Met gedurfd voetbal, een tactisch strijdplan van hoofdtrainer Maurice Verbunt en een ijzersterke teamdiscipline werd de lijstaanvoerder in Heemskerk de eerste nederlaag bezorgd. Voor Groene Ster een opsteker van jewelste waarbij de ploeg op een 13e plaats de moeizame eerste competitiehelft afsloot. Na een viertal nuttige oefenwedstrijden gaat de bal weer voor het echt rollen komende zondag bij TOGB. De promovendus opent het rechterrijtje op een 10e plaats en maakte de laatste jaren een fraaie opmars richting de top van het amateurvoetbal. Vorig seizoen pakte TOGB de titel in de hoofdklasse A waardoor de geel-zwarten zich na twee hoofdklasse-jaren nu derdedivisionist mogen noemen. Eerder werden in seizoen 2018/2019 (kampioen tweede klasse) en seizoen 2019/2020 (kampioen eerste klasse) eveneens promoties gevierd. 

TOGB – Groene Ster is een ontmoeting tussen de huidige nummer 10 en nummer 13 van de ranglijst met een verschil van zeven punten tussen beide ploegen. Voor Groene Ster een belangrijke wedstrijd om de gewenste aansluiting naar boven in te zetten en de fraaie winst bij ADO’20 van voor de winterstop een passend vervolg te geven. In het rechterrijtje zijn de verschillen minimaal en zal elke zondag voor de punten worden gestreden. De sterdragers zullen ook nog wat goed te maken hebben nadat het eerdere thuisduel tegen TOGB op een warm sportpark Pronsebroek met 1-3 verloren ging. Door een benutte strafschop van Dylan Zwartjes maakte Groene Ster de achterstand ongedaan, maar in een tweetal fases in de tweede helft ging het alsnog mis met een teleurstellende 1-3 nederlaag als gevolg. Op de laatste zondag van januari 2023 kan Groene Ster op zoek naar sportieve revanche.

Geef u op voor de busreis naar Berkel en Rodenrijs!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 09.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Berkel en Rodenrijs. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Jos Op ‘t Eijnde via 06-10017082 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Het Hoge Land
Het Hoge Land 23
2652 EA Berkel en Rodenrijs

Zondag 29 januari 2023

TOGB – Groene Ster

Locatie: Sportpark Het Hoge Land

Scheidsrechter: Jaafar Aafouallah uit Eindhoven

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 09.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 20 VVSB UNA 18.00 uur
29-01-2023 TOGB Groene Ster 14.00 uur
Periode 2 Blauw Geel’38 UDI’19 14.00 uur
  Dongen ADO’20 14.00 uur
  Gemert Quick 14.00 uur
  Unitas OSS’20 14.00 uur
  Baronie JOS Watergraafsmeer 14.00 uur
  DEM HSC’21 14.00 uur
  OJC Rosmalen Hercules 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *