Karaktervol Groene Ster pakt punt in ondertal

Groene Ster heeft bij de herstart van de competitie in de Derde Divisie Zondag een vervolg gegeven op het abonnement gelijk spelen. De formatie van trainer Maurice Verbunt behaalde afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen TOGB in het verre Berkel en Rodenrijs het tiende gelijkspel (1-1) in deze competitie. De laatste keer dat op vreemde bodem werd verloren was op 25 september 2022 in Gorinchem waar de sterdragers ongelukkig bij Unitas met 1-0 onderuit gingen. De remise van afgelopen zondag voelde als een morele overwinning voor de groen-witten, daar de ploeg al vroeg in de wedstrijd werd gedecimeerd door een rode kaart voor verdediger Dennis Petit. Op karakter knokte Groene Ster zich terug in de wedstrijd en kort in de tweede helft zorgde Bas Breukers voor de verdiende gelijkmaker. 

Op het goed gevulde sportpark Het Hoge Land trotseerden de toeschouwers niet alleen de lage temperatuur en gure wind voor een spannende wedstrijd, maar ook voor de opening van de nieuwe tribune van TOGB, een omni-vereniging van 2200 leden met o.a. voetbal, handbal, tennis, padel en biljarten. Vanaf de aftrap had Groene Ster de handen vol aan de dreigende acties van de TOGB-aanvaller Dean Zandbergen en middenvelder Max le Fevre. Met een snelle spelhervatting bereikte TOGB-doelman Moreno Zwarteveld de handige Dean Zandbergen, die op randje buitenspel vrij op Groene Ster-doelman Mark Voss leek af te gaan. Groene Ster-verdediger Dennis Petit probeerde er tussen te komen, trok aan de noodrem met als gevolg dat arbiter Jaafar Aafouallah voor de zwaarst mogelijk strafmaatregel koos, rood voor Groene Ster en een  strafschop voor de thuisclub. Met een man minder en een 1-0 achterstand na de rake stafschop van Zandbergen zette Groene Ster de achtervolging in. De thuisclub bleef aanvankelijk het meest gevaarlijk met een kopbal van de vrijstaande Guus Steerneman (over) en een redding van doelman Mark Voss op een inzet van Leroy Zwarteveld. Groene Ster liet zich echter aanvallend ook niet onbetuigd en kwam er gevaarlijk uit in de omschakeling. Een solo van Bas Breukers zorgde voor gevaar en Chefrino Eind was dicht bij een treffer na een voorzet op maat van Safouane Ahidar. Vijf minuten voor de pauze was er de beste kans voor Groene Ster. Bas Breukers wist niet te scoren na goed voorbereidend werk van Shaquille Simmons en Safouane Ahidar.

Vijf minuten na de pauze stond de gelijkmaker op het scorebord. Een aanval over de as leverde de 1-1 op voor Groene Ster. Chefrino Eind bediende Bas Breukers uitstekend, waarna laatstgenoemde TOGB-doelman Moreno Zwarteveld het nakijken gaf. Vanuit de aftrap was het TOGB dat bijna weer op voorsprong kwam met een schot op de lat via Max le Fevre. De rebound werd daarna door Guus Steerneman overgeschoten. Groene Ster bleef in ondertal knokken voor een bevredigend resultaat en kreeg in de slotfase zelfs nog een grote kans op de voorsprong. Aanvoerder Dylan Zwartjes bereikte de achterlijn en bracht doelpuntenmaker Bas Breukers in stelling. De TOGB-verdediging greep niet in en zag de kopbal van Breukers op de paal eindigen. In de slotfase creëerden beide teams nog enkele kansen, maar verandering in de 1-1 stand kwam er niet meer.

Groene Ster stapte in ondertal als morele winnaar van het veld en trok met een enorme wilskracht het resultaat over de streep. Door de overwinningen van de staartploegen Gemert en Baronie blijft het in de onderste regionen enorm spannend. Alleen winstpartijen zijn nodig om richting de middenmoot op te rukken. Voor Groene Ster wacht komende zondag de volgende uitdaging om VVSB, de nummer twee van de ranglijst en inmiddels 9 wedstrijden op rij met winst, een halt toe te roepen. Een fraai affiche op sportpark Pronsebroek met grote belangen voor beide ploegen.

TOGB – Groene Ster 1-1 (1-0). 11. Dean Zandbergen (strafschop) 1-0, 53. Bas Breukers 1-1. Scheidsrechter: Jaafar Aafouallah (Eindhoven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *