Groene Ster ontvangt VVSB in eerste thuisduel van 2023

Komende zondag speelt de hoofdmacht van Groene Ster het eerste thuisduel van 2023 als VVSB uit Noordwijkerhout de tegenstander is. In deze ontmoeting hebben beide ploegen zo hun eigen redenen om de punten in de wacht te slepen. Om 14.30 uur gaat de bal rollen op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide.

Met VVSB (Voetbal Vereniging Sint Bavo) krijgt Groene Ster op de eerste zondag van februari een flinke sportieve uitdaging voor de kiezen. De huidige nummer 2 van de ranglijst rijgt de laatste maanden de zeges aan elkaar en boekte uit de laatste negen duels alleen maar winstpartijen. Door het gemors van koploper ADO’20 is ook de kloof naar de bovenste plaats geslonken tot vier punten. VVSB maakte dit seizoen de overstap van de Derde Divisie Zaterdag naar de Derde Divisie Zondag en is al jaren een club met aanzien in de top van het amateurvoetbal met zes seizoenen in de voormalige Topklasse en drie seizoenen in de Tweede Divisie. De laatste drie seizoenen speelde VVSB in de zaterdagse Derde Divisie en wist daar vorig seizoen op de valreep tijdens de laatste speelronde tegen kampioen FC Lisse met een 2-2 gelijkspel de handhaving te bewerkstelligen. Met de overstap naar de Derde Divisie Zondag hangt de vlag er duidelijk anders bij voor VVSB en wordt volop meegedaan in de titelstrijd.

Groene Ster kan dus vol aan de bak en zal het onderste uit de kan moeten halen om in eigen huis een resultaat tegen VVSB te behalen. Tegen de meeste productieve ploeg van de competitie zullen de groen-witten zich defensief moeten wapenen en als team de strijd aan moeten gaan. Het aansprekende affiche zal de nodige sportieve drijfveren met zich meebrengen voor de equipe van Maurice Verbunt, die al eerder tegen topploegen (winst bij koploper ADO’20 en gelijkspel bij hoogvlieger Hercules) goed voor de dag kwam. Ook in het onderlinge duel in Noordwijkerhout bij VVSB boekte Groene Ster een 0-0 remise en op basis van het vertoonde spel en de afgedwongen kansen verzuimden de groen-witten daar zelfs de volle buit mee te nemen. Afgelopen zondag vocht Groene Ster op bezoek bij TOGB voor wat het waard was nadat de ploeg al na 10 minuten met een man minder verder moest. Het 1-1 gelijkspel voelde dan ook als een morele overwinning. Onderin de competitie is er in ieder geval volop spanning en zal er komende zondag weer voor de punten gestreden moeten worden.

Wij hopen iedereen komende zondagmiddag op sportpark Pronsebroek te mogen begroeten om de jongens als 12e man langs de lijn te ondersteunen.


Zondag 5 februari 2023

Groene Ster – VVSB

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Luc Baars uit Tilburg

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 21 UDI’19 Gemert 14.00 uur
05-02-2023 OSS’20 DEM 14.00 uur
Periode 2 Hercules TOGB 14.00 uur
  ADO’20 OJC Rosmalen 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer Unitas 14.00 uur
  Quick Baronie 14.00 uur
  HSC’21 Dongen 14.30 uur
  Groene Ster VVSB 14.30 uur
  UNA Blauw Geel’38 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 5 februari 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – VVSB 1 Genoah Hodge pupil van de week. De 9-jarige Genoah is speler van Groene Ster JO10-1 en zit in groep 6 van OBS Wereldwijs in Landgraaf. Zijn favoriete club is Paris Saint-Germain en zijn favoriete speler is Kylian Mbappé en bij Groene Ster is Safouane Ahidar zijn favoriet. Genoah voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen VVSB. Groene Ster wenst Genoah veel plezier en een leuke middag.

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR VAN DE WEDSTRIJDBAL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *