Succesvol trainerscongres VVON bij Groene Ster

Op woensdag 1 februari was Groene Ster gastheer voor een groot trainerscongres van de VVON (Vakbond Voor Oefenmeesters in Nederland). Maar liefst 116 trainers uit het amateurvoetbal en van de Limburgse BVO’s hadden zich ingeschreven voor dit congres. Deze bijscholing leverde de trainers extra studiepunten op, die noodzakelijk zijn om hun trainerslicentie te behouden. Trainers dienen per drie jaar 15 studiepunten te behalen. Deelname aan deze bijscholing/bijeenkomst leverde de trainers 3 extra studiepunten op.

Het thema van deze bijscholing was Het bepalen van, en het komen tot, een voetbalvisie. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt en Technisch Directeur van Helmond Sport en tot voor kort hoofdtrainer van Roda JC, Jurgen Streppel, gaven invulling aan deze avond. Jurgen Streppel deed de aftrap met zijn verhaal over zijn carrière en zijn manier van werken. Hij nam de deelnemers mee in het bepalen van een eigen voetbalvisie. Wat kom je tegen (voordelen en valkuilen) op de weg naar het bepalen van een eigen voetbalvisie. Maurice Verbunt gaf op een verhelderende wijze een presentatie over spelprincipes. Een levendige presentatie, waarbij Nathan Rutjes (oud-speler Groene Ster en tegenwoordig werkzaam bij Sparta Rotterdam) vertelde hoe de spelprincipes er bij Groene Ster werden ingeslepen. Naast de theoretische toelichting maakte Maurice Verbunt een duidelijke vertaalslag naar de praktijk. Hierbij betrok hij de deelnemers actief.

De presentaties vonden plaats in Gemeenschapshuis Heksenberg en het praktijkgedeelte op het hoofdveld in sportpark Pronsebroek. Maurice Verbunt en assistent-trainers Jorrit Ritzen en Diego Jongen vertaalden met de selectie van Groene Ster de spelprincipes naar de praktijk op het veld. Een training met diverse oefen- en spelvormen waarbij de spelprincipes centraal stonden.

De aanwezige trainers keerden na een slotdrankje in onze kantine dan ook tevreden huiswaarts met hun oorkonde en extra studiepunten. Het was een boeiende avond en de trainers konden eindelijk eens een congres bezoeken dichtbij huis, was een veel gehoorde opmerking. De laatste congressen vonden immers plaats buiten de provinciegrenzen.

RKSV Groene Ster dankt de VVON voor het vertrouwen om dit congres in onze regio te mogen organiseren, Maurice Verbunt en Jurgen Streppel voor de prima invulling van deze avond, Gemeenschapshuis Heksenberg voor de prima ontvangst, Moonen Movies en Tom de Cock voor de film en fotoreportage en alle vrijwilligers van Groene Ster voor de medewerking aan deze geslaagde avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *