Groene Ster moet genoegen nemen met punt bij Blauw Geel’38

Groene Ster stapte zondagmiddag na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Niels Boel met gemengde gevoelens van het veld bij Blauw Geel’38 in Veghel. De equipe van Maurice Verbunt boekt alweer het elfde gelijkspel (1-1) in deze competitie, daar waar tot vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd een degelijk spelend Groene Ster de vroege 0-1 voorsprong verdedigde. Uit een hoekschop wist de thuisclub echter op de valreep nog de gelijkmaker te scoren. De remise leverde een domper op voor de sterdragers die alleen bij winst de onderste regionen hadden kunnen verlaten.

De ingrediënten om op sportpark Prins Willem Alexander voor de volle winst te gaan waren bij beide ploegen voor de aftrap voldoende aanwezig. Thuisclub Blauw Geel’38 om de hoge klassering (derde plaats) te behouden, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Daarnaast vormde het duel een prima podium voor de spelers van Blauw Geel’38 om zich te presenteren aan de nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen, de huidige Groene Ster-coach Maurice Verbunt. Voor Groene Ster uiteraard de spannende strijd voor klassenbehoud, waarin een overwinning noodzaak was en daarnaast een welkom geschenk aan trainer Maurice Verbunt die afgelopen zondag zijn 48e verjaardag vierde.

Voor de aftrap was er een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Vanaf de aftrap was Groene Ster (15e plek) gelijkwaardig aan Blauw Geel’38 (3e plek). Groene Ster, dat eerder dit seizoen de thuiswedstrijd nog kansloos verloor met 1-4 van Blauw Geel’38, kende een energieke start. Na tien minuten volgde de beloning in de vorm van de openingstreffer. Safouane Ahidar begon aan een fraaie solo vanaf de rechtervleugel en wist deze af te ronden met een fraai schot in de driehoek, waarbij Blauw Geel’38- doelman Jordy Zielschot kansloos was: 0-1. Na twintig minuten was het Blauw Geel’38 dat enkele keren gevaarlijk voor het Groene Ster-doel verscheen. De grootste kans was er voor Lars Loermans die zijn inzet net naast zag gaan na een fraaie aanval van de thuisclub. Groene Ster bleef echter overeind en had met Bryan Simons en Chefrino Eind nog een tweetal kleine kansjes om de voorsprong uit te bouwen. Met een 0-1 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Na een uur spelen kregen de Veghelnaren een grote kans waarbij Koen van der Zanden vrij voor doelman Mark Voss verscheen. De Groene Ster-doelman voorkwam op knappe wijze dat de gastheren tot scoren konden komen. In die fase begon Blauw Geel’38 zich nadrukkelijk in het offensief te melden. Wederom moest Mark Voss zijn kunnen tonen door een inzet van invaller Dave de Meij onschadelijk te maken. Met inmiddels aan Groene Ster-zijde drie verse krachten in het veld met het debuut voor nieuwkomer Clint Ghijsen leek Groene Ster op weg naar de belangrijke driepunter. In de 86e minuut werd een hoekschop van Blauw Geel’38 doorgekopt en plofte de bal voor de voeten van Noori Oubaha, die de 1-1 gelijkmaker liet aantekenen. In de beperkte resterende speeltijd gingen beide ploegen in een tumultueuze slotfase voor de volle winst. Deze dadendrang leverde voor beide ploegen nog enkele kansen op. Vlak voor het laatste fluitsignaal verzuimde invaller Clint Ghijsen zich onsterfelijk te maken nadat diens kopbal net naast ging. 

Door de remise bij Blauw Geel’38 blijft Groene Ster op vreemde bodem tegen de complete top 4 van de Derde Divisie Zondag een ongeslagen status behouden. Na een voetballoos weekend in verband met Carnaval, speelt Groene Ster op zondag 26 februari een belangrijk thuisduel tegen Gemert. Deze ontmoeting tegen een directe concurrent is de start van een belangrijke serie waar geoogst zal moeten worden om de weg naar boven in te slaan. In de voorbereiding op dit treffen speelt Groene Ster op dinsdag 21 februari een vriendschappelijke wedstrijd op eigen veld (aanvang 20.00 uur) tegen het Duitse Germania Teveren.

Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster 1-1 (0-1). 10. Safouane Ahidar 0-1, 86. Noori Oubaha 1-1. Scheidsrechter: Niels Boel (Vlissingen).  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *