Groene Ster knokt zich naar kostbare driepunter tegen Baronie

Groene Ster heeft zich knap hersteld van het echec tegen Gemert een week eerder. Op bezoek bij Baronie in Breda werd afgelopen zondag met een minimale 0-1 overwinning prima begonnen aan de derde periode van de competitie. Drie uiterste belangrijke punten voor de sterdragers in een rechtstreeks ‘zespuntenduel’ tegen de Bredase ploeg. Na een fletse eerste helft zonder doelpunten en kansen scoorde Groene Ster na een dik uur de enige en achteraf gouden treffer via Chefrino Eind. Nadat Groene Ster eerder dit seizoen thuis tegen Baronie (3-1) de eerste seizoenszege boekte, werd afgelopen zondag de eerste driepunter van het nieuwe kalenderjaar begroet.

De laatste editie Baronie – Groene Ster stamde alweer uit seizoen 2018-2019 toen Groene Ster met een monsterzege (2-7) Breda verliet en daarna op de titel in de hoofdklasse B afstevende. Vier jaar later een hernieuwde ontmoeting op sportpark De Blauwe Kei, een treffen in de Derde Divisie Zondag tussen de twee ploegen die op dit moment de play-off plekken bezetten wat op het einde van de rit nacompetitievoetbal betekent. In Breda voerde hoofdtrainer Maurice Verbunt een wijziging door in zijn basiself met Shaquille Simmons voor de zieke Mitchel Keulen. In de eerste helft regeerde wellicht wat spanning op de benen bij beide ploegen en was het duidelijk dat er geen enkel risico werd genomen. Groene Ster probeerde met een licht overwicht naar openingen te zoeken, maar miste in de eindpass de vuist om tot kansen te komen. Baronie, dat zich gesterkt voelde door de knappe 1-2 uitzege bij UNA, probeerde het wel maar wist zich ook geen kansen toe te eigenen. Geen opwindende momenten derhalve voor het aanwezige publiek in het eerste bedrijf met een dubbelblanke ruststand.

Na de thee kon Groene Ster zich wederom beroepen op meer spelaandelen en daarbij kwamen ook diverse mogelijkheden. Nadat arbiter Bjorn Kuiper uit Epe een schermutseling tussen Baronie-mandekker Mark Schuit en Chefrino Eind wegwuifde, was het laatstgenoemde die met een hard schot over het Bredase doel voor gevaar zorgde. Aan de andere kant kwam Baronie er af en toe gevaarlijk uit. Rechtsbuiten Jurik Zimmerman gaf een leep steekpassje op de meegekomen Bram Umar, diens trage inzet kon echter op de lijn worden opgeruimd door Groene Ster-aanvoerder Dylan Zwartjes. Daarna pakte Groene Ster de leiding. Na een dik uur voetbal ontsnapte Bas Breukers op volle snelheid aan de Bredase aandacht. Zijn voorzet leek door Baronie-goalie Michel van Butselaar gekeerd te worden, echter via een halve interceptie van de Bredase sluitpost kon Chefrino Eind bijna op de doellijn de bal koppend het laatste zetje geven: 0-1. Na eerder bij Blauw Geel’38 ook op voorsprong te zijn gekomen om vervolgens alsnog een remise toe te staan, was Groene Ster nu vastberaden om de driepunter over de streep te trekken. Met veel inzet en als collectief gaf Groene Ster geen krimp en werden de speldenprikken van Baronie vakkundig teniet gedaan. Zo redde doelman Mark Voss adequaat op een poeier van Mustafa Mohammad. Met het meer risico’s nemen door Baronie kreeg Groene Ster aan de andere kant ook de opties om het duel op slot te gooien. De sterk spelende Shaquille Simmons vond na een fraaie solo de vuisten van de Bredase doelman. Na wederom attent ingrijpen van Mark Voss bij een Baronie-aanval kreeg Groene Ster nog een aantal schotkansen via Bas Breukers en tweemaal Joey Dekkers. Nadat een inswinger van Mustafa Mohammad aan Bredase zijde voorlangs vloog, werd het eindsignaal van arbiter Kuiper met luid gejubel een aantal oerkreten opgevolgd aan Groene Ster-zijde.

Met de drie cruciale punten in de strijd onderin de ranglijst kan Groene Ster met een positief gevoel weer vooruit kijken naar het volgende duel als komende zondag een thuisduel wacht en Unitas uit Gorinchem op bezoek komt in Heerlerheide. Met nog elf competitieduels voor de boeg (zes thuisduels en vijf uitduels) is er nog van alles mogelijk in de enerverende Derde Divisie Zondag.

Baronie – Groene Ster 0-1 (0-0). 62. Chefrino Eind 0-1. Scheidsrechter: Bjorn Kuiper (Epe).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *