Groene Ster en HSC’21 eindigen op 1-1 gelijkspel

Groene Ster is de maand april begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen subtopper HSC’21. Op een koud sportpark Pronsebroek opende Groene Ster al snel de score via Bas Breukers, waarna een aantal kansen onbenut werden gelaten en de bezoekers uit Haaksbergen met een rake vrije trap voor rust konden egaliseren. De 1-1 ruststand bleek ook de eindstand te zijn in een boeiende wedstrijd die veelal in hoog tempo op en neer ging.

In de fase waarin Groene Ster zich bevindt, moeten de punten worden gehaald en met een 1-1 remise tegen het altijd degelijk voor de dag komende HSC’21 kon hoofdtrainer Maurice Verbunt achteraf vrede hebben. Qua scoreverloop en uitslag was de editie Groene Ster – HSC’21 nagenoeg een kopie van de eerdere ontmoeting in Haaksbergen waar in oktober 2022 eveneens een 1-1 eindstand de boeken in ging. Groene Ster opende toen de score via Chefrino Eind en deed dat afgelopen zondag weer als eerste. Na het startsignaal van scheidsrechter Luca Cantineau zette Groene Ster meteen hoog druk om HSC’21 te verrassen. Een tactiek die meteen zijn vruchten afwierp met drie goede kansen, waarvan een werd omgezet in een treffer. Na balverlies aan HSC’21-zijde kon Danny Stassar opstomen richting vijandelijk doel om vervolgens de vrijstaande Bas Breukers een niet te missen kans te geven: 1-0. De snelle opening gaf Groene Ster de gewenste start met nog een aantal kansen om de score op te vijzelen. Een kopbal van Bryan Simons (naast de paal) en een actie en schot van Safouane Ahidar (redding HSC’21-doelman Bob Peterman) hadden een beter lot verdiend. HSC’21 kwam gaandeweg de eerste helft meer in het spel en nadat een kopbal van Wessel Witbreuk door Groene Ster via Joey Dekkers voor de doellijn onschadelijk werd gemaakt, wisten de bezoekers toch de 1-1 aan te tekenen. HSC’21-aanvoerder Kelvin Veensma schoot zo’n vijf minuten voor het rustsignaal op fraaie wijze een vrije trap in de kruising achter Groene Ster-doelman Mark Voss (1-1). Nog voor rust een laatste open kans voor Groene Ster, echter de schotpoging van Bryan Simons strandde op sluitpost Peterman.

De levendige tweede helft voltrok zich in hoog tempo waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winnende treffer. Groene Ster speelde vanuit een disciplinaire organisatie en gaf weinig kansen weg tegen HSC’21. De ploeg van trainer Daniรซl Nijhof, die volgend seizoen aan zijn zevende jaar in Haaksbergen begint, is een voetballend degelijk geheel dat al voor het 12e seizoen (inclusief de jaren in de voormalige Topklasse) op divisie-niveau acteert. Bij een poging van de actieve Stef Ottink redde Groene Ster-doelman Mark Voss met een sterke reflex en aan de overzijde kreeg Groene Ster ook een aantal mogelijkheden. Weliswaar iets minder aanvallende dreiging als voor rust, toch waren Bas Breukers en Safouane Ahidar nog bijna succesvol. In de 1-1 tussenstand kwam echter geen verandering meer na het laatste fluitsignaal van de soeverein leidende arbiter Luca Cantineau.

Groene Ster vervolgt de competitie op Paaszaterdag op bezoek bij OSS’20. De Ossenaren zijn inmiddels afgezakt naar een twaalfde plek waarbij het verschil met Groene Ster op de eerste nacompetitieplek zes punten bedraagt. Kortom, weer een belangrijk duel voor de manschappen van Maurice Verbunt om de aansluiting te bewerkstelligen.

Groene Ster – HSC’21 1-1 (1-1). 3. Bas Breukers 1-0, 41. Kelvin Veensma 1-1. Scheidsrechter: Luca Cantineau (Voorburg).

Bekijk foto’s Groene Ster – HSC’21 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *