Groene Ster blijft patent houden op remises

Groene Ster heeft afgelopen Paaszaterdag één punt overgehouden aan het bezoek bij OSS’20: 1-1. Het was voor Groene Ster alweer het dertiende gelijkspel in deze competitie, waardoor de gewenste stappen omhoog in de naderende beslissende fase van de competitie vooralsnog uitblijven. Na een goede eerste helft met de openingstreffer van Chefrino Eind en nog een aantal goede kansen, scoorde OSS’20 vanuit het niets met een standaardsituatie via een rake vrije trap van Jos Peltzer. In de enerverende helft ging het spel op en neer, maar kwam er geen verandering meer in de score.

Op sportpark De Rusheuvel bleek het hoofdveld van natuurgras niet bespeelbaar, waardoor het duel OSS’20 – Groene Ster zich voltrok in een wat troosteloze entourage op het naastgelegen kunstgrasveld. Groene Ster begon sterk aan het belangrijke treffen. OSS’20 is bezig aan een magere reeks en moet net als Groene Ster angstvallig naar beneden kijken. De sterdragers waren voornemens om het gat naar OSS’20 te verkleinen en dat uitte zich in de eerste helft in aanvallende druk en de betere kansen voor Groene Ster. Zo werd een voorzet van Dylan Zwartjes onder de lat weg gehaald door OSS’20-doelman Hoefnagels en kopte verdediger Dennis Petit uit een van de vele corners over het doel. Groene Ster, dat aan moest treden zonder de geschorste Bas Breukers en de niet fitte Shaquille Simmons, forceerde na twintig minuten de opening. Safouane Ahidar en Dylan Zwartjes vonden elkaar met een prima combinatie, waarna Chefrino Eind de harde voorzet van Zwartjes op waarde wist te schatten: 0-1. Nadat een kopbal van Bryan Simons een prooi bleek voor de Osse sluitpost, moest Groene Ster net als vorige week tegen HSC’21 ook tegen OSS’20 op hetzelfde moment de gelijkmaker incasseren. Vijf minuten voor rust draaide Jos Peltzer een toegekende vrije trap tegen de touwen achter de verslagen Mark Voss: 1-1.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en werden er verbeten duels uitgevochten waardoor ook arbiter Luc Tissingh geen moment kon verslappen. Na een goede actie van Chefrino Eind voorkwam een been van een Osse verdediger dat Joris de Kleijn in kansrijke stelling werd gebracht. Maurice Verbunt wisselde gaandeweg het tweede bedrijf met verse krachten Zakaria Tarrazi en Clint Ghijsen. Laatstgenoemde kreeg de grootste kans van de wedstrijd in de eindfase. Na een voorzet van Chefrino Eind belandde de bal voor de voeten van Ghijsen. Diens poging zeilde jammerlijk aan de linkerpaal voorbij. Ook OSS’20 meldde zich na rust dreigender voor het doel, waardoor een treffer ook aan de andere kant had kunnen vallen. Enkele sterke ingrepen van Mark Voss en de buitenkant van de paal bij een poging van Jos Peltzer zorgden ervoor dat ook de thuisclub niet tot scoren kwam.

Een hardwerkend Groene Ster dat er 90 minuten vol voor ging, liet daarmee een kans onbenut om in te lopen op de concurrentie. Voor de groen-witten breken inmiddels de weken van de waarheid aan. In de resterende zes duels is er dringend behoefte aan overwinningen om de ongewenste play-offs voor lijfsbehoud te ontlopen en het gat naar de veilige veertiende plek te dichten. Om de eerste stap te zetten wacht komende zondag de rechtstreekse clash met JOS Watergraafsmeer dat met vier punten voorsprong op Groene Ster net boven de streep staat. Groene Ster-support is dan van harte welkom op sportpark Pronsebroek om de vurig gewenste driepunter in eigen huis te houden.

OSS’20 – Groene Ster 1-1 (1-1). 19. Chefrino Eind 0-1, 41. Jos Peltzer 1-1. Scheidsrechter: Luc Tissingh (Eindhoven).

Bekijk foto’s OSS’20 – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *