Groene Ster vindt aansluiting na cruciale winst op JOS Watergraafsmeer

Na een enerverende voetbalmiddag op sportpark Pronsebroek heeft Groene Ster drie cruciale punten gepakt tegen directe concurrent JOS Watergraafsmeer. Na een 1-0 voorsprong met rust en de gelijkmaker voor de Amsterdammers na rust leek het kelderduel in de Derde Divisie Zondag af te stevenen op de zoveelste remise voor de groen-witten. In de slotseconde zat het deze speeldag een keer mee toen een hard schot van Safouane Ahidar door een kluwen van benen in het doel eindigde (2-1). Met deze zege blijft Groene Ster op de 15e plek en is de kloof naar de veilige plaats(en) verkleind.

Het treffen tussen de nummer 15 en 14 van de ranglijst kende afgelopen zondag een lange zit voor de aanwezige supporters. Het kelderduel op sportpark Pronsebroek werd een kwartier later in gang gefloten door arbiter Rob Souwen na vertraging richting Limburg van de bezoekers uit Amsterdam. Na twintig minuten voetbal en een 0-0 tussenstand kwam daar de vervelende botsing en verzorging van Chefrino Eind bij. Na die onderbreking zette Groene Ster aanval op aanval en vielen er een hoop mogelijkheden te noteren. Een tweetal vrije trappen via Dylan Zwartjes en Safouane Ahidar kenden genoeg gevaar, maar troffen geen doel. Nadat eerst nog een vlammend schot van Shaquille Simmons richting kruising leek te vliegen en JOS-doelman Bas Schol knap redde, kwam er toch de voorsprong voor Groene Ster. Na goed doorzetten van Bryan Simons werd Shaquille Simmons in stelling gebracht. Slim voor zijn man komend liet de dit keer als aanvaller gestarte Simmons de 1-0 voorsprong aantekenen. Net als in de vorige partijen tegen OSS’20 en HSC’21 een vroege openingstreffer voor de sterdragers en ook deze keer wederom mogelijkheden om voor rust de score op te vijzelen. De grootste optie daarvoor was de kopbal van Bryan Simons die maar net over de deklat vloog.

Het surplus aan kansen voor Groene Ster kreeg ook in de tweede helft gestalte. Na een goede aanval belandde de bal in een schietvrije mogelijkheid voor Bryan Simons. Het speeltuig werd over de lat gemikt. Na een indraaiende vrije trap en de kopbal van Dennis Petit welke door de Amsterdamse goalie Bas Schol tot hoekschop werd verwerkt, zette JOS Watergraafsmeer de gelijkmaker op het scorebord. Een listig genomen vrije trap van de 39-jarige routinier Raymond Fafiani belandde bij Malcolm Esajas. De oud-prof zag zijn inzet tegen de paal dwarrelen waarna JOS-libero Sam Nijpels de rebound eenvoudig kon binnen werken: 1-1. Daarna kwam het duel meer in balans en leek Groene Ster af te stevenen op wederom een gelijkspel in deze competitie. In de absolute slotfase koos aanvoerder Dylan Zwartjes voor een slimme korte corner waarna Safouane Ahidar met een venijnig schot de bal in een druk strafschopgebied tegen het net zag ploffen. Alsnog loon naar werken voor Groene Ster met de terechte beloning en de luid bejubelde winnende treffer in de slotminuut: 2-1.

Groene Ster haakt aan onderin de ranglijst met nog maar een schamel punt naar de eerste veilige plek en heeft met nog vijf duels voor het competitieslot nog voldoende uitzicht op directe handhaving in de Derde Divisie Zondag. Zondag 23 april wacht de volgende klus op bezoek bij runner-up Quick. Middels vijf zeges op rij wisten de Hagenezen de dans om handhaving te ontspringen en inmiddels op te rukken naar een veilige zevende plek op de ranglijst.

Groene Ster – JOS Watergraafsmeer 2-1 (1-0). 34. Shaquille Simmons 1-0, 56. Sam Nijpels 1-1, 90. Safouane Ahidar 2-1. Scheidsrechter: Rob Souwen (Tilburg).

Bekijk foto’s Groene Ster – JOS Watergraafsmeer (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *