Groene Ster delft onderspit bij Quick in Den Haag

Groene Ster moest afgelopen zondag voor de derde keer dit seizoen het onderspit delven tegen Quick uit Den Haag (3-0). Nadat eerder dit seizoen op ons eigen sportpark Pronsebroek al van de Hofstedelingen werd verloren in competitieverband (2-3) en in de TOTO KNVB Beker (1-3), werd het zondag opnieuw een nederlaag. Ditmaal met overduidelijke cijfers: 3-0. Voor Quick de zesde overwinning op rij, waardoor de Hagenezen riant aan kop staan in de derde periode. Voor Groene Ster kostbaar verlies in de strijd om handhaving. De sterdragers verzuimden in te lopen op de medeconcurrenten JOS Watergraafsmeer, OSS’20 en Gemert, die ook alle drie onderuit gingen.

Al na twee minuten ging het vreselijk mis op sportpark Nieuw Hanenburg. Niet consequent doordekken stelde Rachid Bouyaouzan in staat een steekbal te geven op de diepgaande Mo Oukhattou. De snelle 18-jarige aanvaller en jongste speler op het veld kwam in aanraking met Groene Ster-doelman Mark Voss. Scheidsrechter Lars van Leeuwen kende geen genade en legde de bal op de stip en toonde Groene Ster-doelman Mark Voss de gele kaart. De strafschop was vervolgens een kolfje naar de hand van de ervaren Quick-aanvoerder Frank van der Heiden: 1-0. Na deze valse start toonde Groene Ster veerkracht en zocht brutaal de aanval op. Dit resulteerde ook in twee goede mogelijkheden. Een dieptepass van Dennis Petit bereikte Bas Breukers, die langs zijn tegenstander glipte maar zijn inzet gestopt zag worden door de Quick-doelman. Tien minuten later opnieuw een goede mogelijkheid. Op aangeven van Mitchel Keulen dook Shaquille Simmons gevaarlijk op voor het Quick-doel, echter zijn schot belandde in het zijnet. In deze fase, waarin ook nog Bryan Simons ongelukkig een schot van Shaquille Simmons blokte, bleef de verdiende gelijkmaker voor Groene Ster uit. In de slotfase van de eerste helft was de smaakmaker aan Quick-zijde, de jeugdige Mo Oukhattou dichtbij de 2-0, maar doelman Mark Voss bracht redding.

De tweede helft was amper vijf minuten oud toen Groene Ster verder op achterstand geraakte en de 2-0 op het authentieke scorebord stond. Een treffer waarbij de Groene Ster-defensie er niet goed uitzag.  Gelegenheidslinksback Lennaert Massar mocht vrij opkomen en zijn voorzet werd opnieuw door de gevaarlijke Mo Oukhattou in de lange hoek verlengd: 2-0. Hierna ging Groene Ster met veel werklust op jacht naar de aansluiting. Een treffer aan Limburgse zijde viel echter niet, al waren Mitchel Keulen op aangeven van Danny Stassar en de voor Bryan Simons ingevallen Clint Ghijsen wel dicht bij een doelpunt. In de slotfase speelde Groene Ster alles of niets, hetgeen Quick de kans bood naar hartenlust te counteren en de vrije ruimtes te benutten. Dit leverde uiteindelijk in de blessuretijd nog een derde tegentreffer op. De ingevallen Joshua Emegha scoorde 3-0.

Een terechte nederlaag voor de groen-witten. Met nog vier finales te gaan (UDI’19 thuis, UNA en Dongen uit en Hercules thuis) neemt de spanning toe en zal de maand mei van beslissende aard worden. Komend weekend is er geen programma. Op zondag 7 mei staat het belangrijke thuisduel tegen UDI’19 op het programma en zal voor de equipe van Maurice Verbunt alleen de winst tellen.

Quick – Groene Ster 3-0 (1-0). 2. Frank van der Heiden (strafschop) 1-0, 51. Mo Oukhattou 2-0, 90+2. Joshua Emegha 3-0. Scheidsrechter: Lars van Leeuwen (Santpoort).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *