Finalemaand seizoen start voor Groene Ster thuis tegen UDI’19

Na een vrij weekend wordt komende zondag de competitie hervat in de Derde Divisie Zondag. De finalemaand van seizoen 2022-2023 gaat in. Nog vier speelrondes en dan vallen alle beslissingen. Groene Ster moet zondag oogsten als het eveneens in de gevarenzone verkerende UDI’19 te gast is in Heerlerheide. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Pronsebroek en zal de inzet van deze ontmoeting hoog zijn.

UDI’19 bivakkeert na 30 wedstrijden op de laatste plaats en heeft een achterstand op de eerste nacompetitieplek van vijf punten. De Tricolores zullen derhalve bij Groene Ster een goed resultaat willen behalen om niet verderop te geraken. Op zondag 26 maart wist de ploeg van hoofdtrainer Lodewijk de Kruif voor het laatst een winstpartij te boeken. Op bezoek bij OSS’20 werd een 1-2 zege afgedwongen, daarna volgde een reeks van vier nederlagen op rij. De Udenaren zullen in Limburg de laatste strohalm willen grijpen.

Groene Ster moet vol aan de bak in de maand mei om die gewenste plek boven de streep veilig te stellen. Na twee remises (HSC’21 en OSS’20) en de winst op JOS Watergraafsmeer volgde een 3-0 nederlaag tegen Quick in de maand april. De ploeg van Maurice Verbunt moet nu tegen UDI’19 de eerste klap gaan uitdelen. Groene Ster staat na 30 duels in de gevarenzone net onder de streep op een 15e plek en heeft met JOS Watergraafsmeer (14e plek met 1 punt verschil), OSS’20 (13e plek, 3 punten verschil) en Gemert (12e plek, 4 punten verschil) drie concurrenten boven zich. Van deze vier ploegen heeft Groene Ster na 30 duels het betere doelsaldo (-11) ten opzichte van JOS Watergraafsmeer (-32), OSS’20 (-16) en Gemert (-15). Er is derhalve nog van alles mogelijk in deze jaarlijkse spannende en aan elkaar gewaagde competitie. In het eerdere treffen dit seizoen tussen UDI’19 en Groene Ster kwamen beide ploegen niet tot scoren (0-0) en bleek de beginstand ook de eindstand. Een uitslag waar beide ploegen niets mee opschieten komende zondag. Om echt een stap te zetten zijn immers driepunters het beste medicijn in deze slotfase van de competitie.

Zondagmiddag 7 mei hopen wij u alle leden van jong tot oud te mogen begroeten in Heerlerheide om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien op sportpark Pronsebroek.


Zondag 7 mei 2023

Groene Ster – UDI’19/CSU

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Bjorn Kuiper uit Epe

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 31 VVSB DEM 18.00 uur
07-05-2023 Blauw Geel’38 Unitas 18.00 uur
Periode 3 OJC Rosmalen OSS’20 19.00 uur
  Hercules Quick 14.00 uur
  TOGB HSC’21 14.00 uur
  ADO’20 JOS Watergraafsmeer 14.00 uur
  Gemert Baronie 14.00 uur
  UNA Dongen 14.30 uur
  Groene Ster UDI’19 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 7 mei 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – UDI’19 1 Jaylan van Roosendaal pupil van de week. De 11-jarige Jaylan is speler van Groene Ster JO12-3 en zit in groep 7 van Bassischool Mijn Spoor. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Edson Alvarez en bij Groene Ster is Danny Stassar zijn favoriet. Jaylan voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen UDI’19 Groene Ster wenst Jaylan veel plezier en een leuke middag.

 

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *