Kampioensdag dames Groene Ster om nooit te vergeten

Op zondag 7 mei 2023 moest het dan eindelijk gebeuren voor het dameselftal van Groene Ster. Het was een vroege dag voor Groene Ster VR1, dat op de eerste zondag van de maand mei de kroon op het seizoen kon zetten in het thuisduel tegen Woander Forest V2. De weken in aanloop naar de kampioenswedstrijd werden er al veel voorbereidingen getroffen om er een onvergetelijke dag voor de dames van te maken.

Eerder dit seizoen had coach Patrick van Tilburg aangegeven dat als de dames kampioen zouden worden het een kampioenswedstrijd zou worden net zoals een wedstrijd van Groene Ster 1, met alles erop en eraan. Om 9.30 uur verzamelden de dames van Groene Ster zich op sportpark Pronsebroek voor een heerlijk ontbijtbuffet, mogelijk gemaakt door John Kroes. Dat nog niet iedereen helemaal wakker was bleek wel toen er een aantal nog in de pyjama of ochtendjas met de ‘pupsjen’ nog in de ogen aanschoven aan tafel. Een heerlijk ontbijt en een ontspannen sfeer zorgden in ieder geval voor een goede start van de dag.

Vanaf 10.30 – 11.30 uur. De voorbereiding:
De dames gingen na het heerlijke ontbijt omkleden en ervoor zorgen dat alles piekfijn in orde was voor de foto’s (dat dat allemaal iets langer duurt dan gepland zijn de trainers wel gewend), waarna het tijd werd voor de belangrijkste wedstrijdbespreking van het seizoen. En de warming-up. Geen verrassingen in de opstelling en tactiek en een duidelijk doel: het binnenhalen van de het kampioenschap.

Vanaf 11.30 uur. De wedstrijd:
Zoals gezegd als beloofd om er een wedstrijd hetzelfde als die van Groene Ster 1 te maken.
*Een eigen  programma boekje;
*Een pupil van de week (Fayén Zwiers van de JO10-3 van Groene Ster);
*Opkomst met muziek (Met dank aan speaker Paul Kroes);
*Sfeeractie met vuurwerk (Met dank aan Jeroen Duijsings en zijn ultra’s);
*Een erehaag met vlaggen (Met dank aan trainers en meisjes MO15 teams);
*Onze huisfotograaf Tom de Cock die weer prachtige foto’s heeft gemaakt;
*En niet te vergeten een topscheidsrechter Vincent Snippe.

Ook de PR-afdeling van Groene Ster had in aanloop naar deze wedstrijd al op volle toeren reclame gemaakt voor de Super Sunday, waardoor het publiek in grote getalen aanwezig was, wat zorgde voor een prima kampioenssfeer op ons mooie sportpark. Nadat de opstellingen waren omgeroepen en de rook was opgetrokken, mocht pupil van de week Fayén de aftrap verrichten. Fayen speelde het hele team van Woander Forest voorbij en scoorde feilloos, een voorbode voor wat de dames in de wedstrijd lieten zien.

De wedstrijd begon voortvarend en nadat Joes in de 2e minuut al de 1-0 binnenschoot, en de dames na 6 minuten al met 3-0 voor stonden, was de spanning er al redelijk vroeg vanaf. In de eerste helft werd er nog drie keer gescoord, waardoor met een comfortabele 6-0 ruststand de kleedkamer werd opgezocht en de trainers ruimte voldoende hadden om iedereen hun bijdrage te laten leveren aan deze wedstrijd.

Uiteindelijk wordt de tweede helft een voetbalshow, waarbij de dames nogmaals een signaal afgeven dat ze niet voor niets kampioen zijn. Een eindstand van 13-0 gaat de boeken in, een stand die na de wedstrijd niet op het scorebord stond, maar dat had als reden dat deze niet gemaakt is voor uitslagen van deze proporties.

Vanaf 13.15 uur. KAMPIOEN!
Na het laatste fluitsignaal vreugde alom bij speelsters, staf en familie en vrienden. Confetti en een kampioensschaal en heel veel knuffels en foto’s. Een trotse groep meiden/dames die zichtbaar genieten van hun dag.

14.00 uur: (Geplande) huldiging kantine
Met nadruk op geplande, want net als de voorbereiding is ook het zorgen voor de juiste looks na de wedstrijd iets waar de dames qua tijdsplanning zich niet altijd binnen de gestelde tijd kunnen houden.

Dus iets later (half uur) dan verwacht, worden de dames 41 jaar na het eerste kampioenschap van een dameselftal (seizoen 1981-1982) bij Groene Ster gehuldigd door voorzitter Jos op ’t Eijnde vergezeld door de kampioenstrainer van 41 jaar geleden Peter Rutten en oud speelster Greta Kleijntjens. Gehuld in speciaal gemaakte kampioensshirts ontvangen alle dames van Peter en Greta een mooie witte roos en een aandenken in de vorm van een sleutelhanger en wordt tenslotte spits Fatima Auoni de topscoorderstrofee van het seizoen 2022-2023 overhandigd. Met maar liefst 43 doelpunten dit seizoen heeft Fatima inmiddels meer gescoord dan ieder team in de 6e klasse 1.

Ook worden de sponsoren Café De Bolle, Bazuin Verzekeringen en Rutten & Welling Advocaten bedankt voor hun betrokkenheid bij ons team en vereniging middels een kleine attentie namens de dames. Om de gebruikte energie weer op te vullen en een goede bodem te leggen voor de rest van de dag, werden de dames getrakteerd op overheerlijke vers gemaakte pasta van Luigi Pescarolo, waarvoor dank aan Luigi: het was heerlijk!

Onder de swingende beats van DJ Sandy bestond de rest van de dag uit veel plezier, nog meer foto’s, heel veel Liefmans en volop sfeer, gezelligheid en lachende gezichten. Dat uiteindelijk ook het eerste elftal nog drie belangrijke punten pakt in de strijd om lijfsbehoud maakt de dag compleet.

Een deel van de dames en staf sluit de dag af bij de Tentfeesten in Schinveld (samen met een deel van de dames van Woander Forest) en dan is het weer terug naar het ‘gewone’ leven. Nog 2 wedstrijden te gaan om de doelstelling van 100 doelpunten te behalen (nog 2 treffers te gaan) en vooruit kijken naar het komende seizoen 2023-2024, waarin we hopen dit kunststukje in de vijfde klasse te kunnen herhalen.

Namens de dames en staf, willen wij RKSV Groene Ster, alle sponsoren en iedereen die bijgedragen heeft aan een prachtig kampioensfeest nogmaals van harte bedanken!

Patrick van Tilburg

Bekijk foto’s kampioenswedstrijd Groene Ster VR 1 (bron: Tom de Cock)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *