Groene Ster klopt UDI’19 met duidelijke cijfers

Groene Ster is de finalemaand mei in de Derde Divisie Zondag voortvarend van start gegaan door de belangrijke ontmoeting tegen UDI’19 met 3-0 te winnen. De 3-0 eindstand op een drukbezocht sportpark Pronsebroek werd al bij rust bereikt nadat Bryan Simons, Bas Breukers en aanvoerder Dylan Zwartjes de doelpuntenproductie hadden verzorgd. Groene Ster stijgt daarmee twee plekken op de ranglijst en staat nu boven de streep met nog drie duels voor de boeg. Die plek vasthouden tot einde seizoen is nu het volgende doel voor de groen-witten.

Het laatste kwartet duels in de Derde Divisie Zondag moet Groene Ster aangrijpen om de gevarenzone te ontstijgen. De eerste horde UDI’19, de huidige nummer laatst van de ranglijst, moest het eerste slachtoffer worden van de dadendrang van Groene Ster. Na een fikse stortbui vlak voor de warming-up en het doelpunt van de pupil van de week Jaylan van Roosendaal was het in de eerste 10 minuten vooral aftasten aan beide zijden. Groene Ster opende daarna de score na een klein kwartier nadat een diepe bal van Danny Stassar door Bryan Simons als kansrijk werd gezien. De middenvelder zette goede door en haalde oog in oog met UDI-goalie Sem Verhoeven doeltreffend de trekker over: 1-0. Een doelpunt welke bij de bezoekers het nodige commentaar opleverde richting arbiter Bjorn Kuiper, daar UDI’19 aan een overtreding op Stijn van den Broek zat te denken. De leidsman uit Vaassen wuifde die protesten echer stoïcijns weg. Door het zetten van hoog druk bleef Groene Ster na de openingstreffer voor gevaar zorgen. Uit een voorzet van Shaquille Simmons was Bas Breukers in de doelmond dicht bij de 2-0. Diens ineens op de slof genomen poging zeilde over. Het bleek uitstel voor de Udenaren. Na een voorzet van Safouane Ahidar schoot Bas Breukers net voor een half uur voetbal de bal fraai in de lange hoek en stond het 2-0 voor de sterdragers. Groene Ster had in die fase weinig te duchten van de Udenaren en nadat aanvoerder Dylan Zwartjes de 3-0 liet aantekenen uit een fraaie rake vrije trap was het duel min of meer voor rust al beslist. Zeker nadat UDI-aanvoerder Tufan Koca binnen vijf minuten tweemaal een gele kaart kreeg voorgeschoteld. Eerst na de vrije trap situatie waaruit Groene Ster de 3-0 scoorde, even later na een grove charge op Bas Breukers.

De tweede helft verliep beduidend minder spectaculair voor het talrijk aanwezige publiek. Gedragen door de 3-0 tussenstand werd het spelniveau gaandeweg minder en bleken de gevaarlijke momenten voor het doel spaarzamer. Hoofdtrainer Maurice Verbunt wisselde met het oog op de komende duels volop en bracht met Amin Elalji, Clint Ghijsen en later Jelle Willems drie verse krachten. Voor de 20-jarige Jelle Willems betekende de invalbeurt zijn debuut op het eerste elftal. De youngster voetbalt al vanaf zijn 5e jaar bij de groen-witten en mocht zijn eerste minuten maken van Maurice Verbunt. Het bleek uiteindelijk het leukste moment in de tweede helft, welke qua kansen weinig omhanden had. Safouane Ahidar zag zijn twee uithalen het doel net niet vinden en in de eindfase kreeg Danny Stassar nog een aardige mogelijkheid op een extra treffer. De ruststand bleek echter ook de eindstand. Groene Ster hoefde niet meer en een gekortwiekt UDI’19 kon niet meer.

Groene Ster pakt daarmee de volle buit in de eerste finale van de maand mei. De ploeg zet daarmee een eerste stap op weg naar lijfsbehoud, maar is er nog niet. Nu wachten twee lastige uitduels in Brabant bij achtereenvolgens UNA en Dongen. Komende zondag 14 mei wacht in Zeelst de ontmoeting met subtopper UNA (aftrap: 14.30 uur). Gezien de geringe afstand naar Veldhoven hopen wij dat veel supporters de ploeg komen ondersteunen.

Groene Ster – UDI’19/CSU 3-0 (3-0). 13. Bryan Simons 1-0, 29. Bas Breukers 2-0, 37. Dylan Zwartjes 3-0. Scheidsrechter: Bjorn Kuiper (Vaassen).

Bekijk foto’s Groene Ster – UDI’19/CSU (bron: Tom de Cock)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *