Groene Ster nog één punt verwijderd van lijfsbehoud na ruime zege bij UNA

Groene Ster behaalde in de strijd voor klassenbehoud in de Derde Divisie Zondag opnieuw een uiterst belangrijke overwinning. In Veldhoven werd afgelopen zondag op overtuigende wijze het hoog geklasseerde UNA met 0-4 verslagen nadat een week eerder UDI’19 met 3-0 opzij werd gezet. Doordat de concurrenten in de degradatiestrijd, JOS Watergraafsmeer met 0-1 verloor van OJC Rosmalen en OSS’20 1-1 gelijkspeelde tegen TOGB, klom Groene Ster naar een veilige 13e plaats. De voorsprong op de concurrenten bedraagt met nog twee duels te spelen, respectievelijk vijf punten op JOS Watergraafsmeer en twee punten op OSS’20.

Na een gelijk opgaande openingsfase kreeg UNA de beste kans via de geheel vrijstaande Brian Boogers, de UNA-captain vond echter Groene Ster-doelman Mark Voss op zijn weg. Hierna was het Groene Ster dat steeds beter in het duel kwam. Na eerste kansjes voor Bryan Simons (naast uit een hoekschop van Dylan Zwartjes) en een vrije trap van Safouane Ahidar, viel de treffer na een half uur voetbal. Na goed voorbereidend werk van Dennis Petit en de voorzet van Bas Breukers was het middenvelder Joey Dekkers die in het strafschopgebied zijn tegenstander knap uitkapte en fraai de openingstreffer scoorde: 0-1.

Ook na de pauze zorgde een degelijk spelend Groene Ster-collectief voor de gevaarlijkste aanvallende momenten. UNA-doelman Petar Stoskovic moest ver uit zijn doel komen om de gretig spelende Bas Breukers af te stoppen en Joey Dekkers kwam net te laat om een strakke voorzet van Danny Stassar binnen te tikken. Toch viel na ruim een uur spelen de bevrijdende 0-2 voor de groen-witten. Aanvoerder Dylan Zwartjes bereikte vanaf rechts de op links goed opgekomen Mitchel Keulen, die vervolgens met een strakke schuiver in de verre hoek de 0-2 liet aantekenen. Twee minuten daarna leek UNA van dichtbij de aansluitingstreffer te forceren. Net als in de eerste helft wist Groene Ster-doelman Mark Voss een inzet van Brian Boogers op katachtige wijze uit zijn doel te ranselen en daarmee zichzelf een nieuwe clean sheet te bezorgen. In de slotfase vijzelde Groene Ster de score op nadat de omschakeling van de sterdragers te machtig was voor de Zeelstenaren. Met verse kracht Clint Ghijsen als aanjager werd de UNA-defensie uitgespeeld. Shaquille Simmons scoorde met een beheerste intikker de 0-3 na goed voorbereidend werk van Clint Ghijsen en de doelpuntenmaker trof een fractie later met een kopbal de lat. De 0-4 kwam toch op het scorebord. In de slotminuut zorgde Clint Ghijsen bij een volgende aanval zelf voor de eindstand nadat Bas Breukers aan de aandacht was ontsnapt en medespeler Clint Ghijsen eenvoudig kon bereiken voor diens eerste seizoenstreffer.

Door deze overwinning moet Groene Ster nog een punt behalen om het behoud en de veilige zone in de Derde Divisie Zondag definitief veilig te stellen. Aanstaande zondag staat de derde finale van de meimaand op het programma in en tegen Dongen. De nummer 17 op de ranglijst is samen met Baronie nog in hevige strijd verwikkeld voor wie rechtstreeks degradeert en wie een herkansing krijgt in de nacompetitie. Aftrap op sportpark De Biezen is om 14.00 uur.

UNA – Groene Ster 0-4 (0-1). 30. Joey Dekkers 0-1, 65. Mitchel Keulen 0-2, 81. Shaquille Simmons 0-3, 90. Clint Ghijsen 0-4. Scheidsrechter: Gerbert Stegeman (Rijssen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *