Groene Ster kan verblijf in Derde Divisie veiligstellen in Dongen

De laatste uitwedstrijd van seizoen 2022-2023 brengt Groene Ster komende zondag naar Dongen, de nummer voorlaatst van de ranglijst. Voor beide ploegen een affiche waar de belangen weer volop aanwezig zijn. Groene Ster kan bij Dongen het lijfsbehoud in de Derde Divisie Zondag definitief veiligstellen, terwijl thuisclub Dongen nog in een felle strijd is verwikkeld met de enige concurrent Baronie voor nacompetitievoetbal dan wel rechtstreekse degradatie. Vanaf 14.00 uur gaat de bal rollen op de nieuwe kunstgrasmat van sportpark De Biezen.

De laatste twee speelrondes in de Derde Divisie Zondag (aanvang alle duels om 14.00 uur) zullen duidelijkheid gaan brengen omtrent de laatste beslissingen. De kampioen ADO’20 is bekend, VVSB en Hercules maken zich op voor de nacompetitie voor promotie en UDI’19 bleek vorige week de eerste degradant. Wie gaat als derde periodewinnaar deelnemen aan de promotieduels, welke ploegen gaan deelnemen aan de nacompetitie voor lijfsbehoud en wie gaat als laatste ploeg afdalen naar de Vierde Divisie. Op de laatste twee voetbalzondagen van mei zullen daar de antwoorden op komen. Groene Ster kent een kickstart in de laatste competitiemaand. Na de 3-0 thuiszege op UDI’19 volgde afgelopen week een duidelijke 0-4 overwinning bij subtopper UNA, dat in eigen huis toch altijd zeker lastig te kloppen is. De groen-witten hebben de juiste spirit te pakken, de ploeg van Maurice Verbunt opereert als een team en scoort nu ook op de juiste momenten. In en tegen Dongen kan de laatste stap worden gezet en het vijfde seizoen voetbal in de Derde Divisie Zondag worden afgedwongen.

Opponent Dongen hikte vanaf de competitiestart lang tegen een puntloze reeks aan van elf verloren duels. De ploeg van trainer Osman Erbas herstelde zich gaandeweg knap in deze competitie en kreeg een nacompetitieplek in zicht. Afgelopen zondag ging het rechtstreekse duel tegen concurrent Baronie echter met 1-2 verloren waardoor Dongen op een degradatieplek vertoeft met een verschil van drie punten op een nacompetitieplek. Dongen zal derhalve in de laatste twee duels alles uit de kast willen halen om die laatste strohalm te grijpen en is daarnaast afhankelijk van de uitslagen op andere velden. Groene Ster en Dongen wisten in het eerdere onderlinge treffen niet het doel te vinden (0-0), alhoewel Dongen de betere kansen kreeg en in de uitstekende Groene Ster-doelman Mark Voss een grote sta-in-de-weg tegen kwam.

Geef u op voor de busreis naar Dongen!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Dongen. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Jos Op ‘t Eijnde via 06-10017082 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Biezen
Procureurweg 2
5103 BG Dongen

Zondag 21 mei 2023

Dongen – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Biezen

Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht)

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 33 Hercules UNA 14.00 uur
21-05-2023 ADO’20 UDI’19 14.00 uur
Periode 3 Dongen Groene Ster 14.00 uur
  Blauw Geel’38 HSC’21 14.00 uur
  Baronie Unitas 14.00 uur
  Gemert DEM 14.00 uur
  TOGB JOS Watergraafsmeer 14.00 uur
  VVSB OSS’20 14.00 uur
  OJC Rosmalen Quick 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *