Finale seizoen in teken van derde periodetitel: Groene Ster – Hercules

Komende Pinksterzondag komt een einde aan seizoen 2022-2023 met de laatste speeldag 34 van de competitie. Groene Ster ontmoet dan op het eigen sportpark Pronsebroek het Utrechtse Hercules. Na een enerverende zondag vorige week in Dongen pakte Groene Ster de volle buit met een 1-2 zege waarmee het verblijf in de Derde Divisie Zondag definitief werd verlengd richting het komende seizoen. Het verzamelde aantal punten in de derde periode heeft Groene Ster nu een extra drijfveer gegeven richting het slotduel van de reguliere competitie. Winst komende zondag tegen Hercules, dat al van deelname aan de nacompetitie is verzekerd, betekent dat Groene Ster derde periodewinnaar is en eveneens mag deelnemen aan deze play-offs voor promotie naar de Jack’s League. Deze nacompetitie start overigens op woensdag 31 mei 2023.

De slotdag van de competitie in de Derde Divisie Zondag staat qua beslissingen alleen nog in het teken van de strijd om de derde periodetitel. Groene Ster staat op pole-position met 20 punten, daarachter zitten Quick en OJC Rosmalen met 19 punten op het vinkentouw. Een aantal weken geleden hield Groene Ster zich vooral bezig om nacompetitievoetbal onderin de ranglijst te voorkomen. Vlak voor het ingaan van de allerlaatste speeldag hangt de vlag er ineens anders bij en is nacompetitievoetbal voor promotie een reële optie. Groene Ster zal nog een keer alles uit de kast willen halen om een dergelijke unieke prestatie op dit niveau te bewerkstelligen. Het zou een ultieme beloning zijn voor spelers en de vertrekkende technische staf onder leiding van Maurice Verbunt, Jorrit Ritzen en Diego Jongen.

Met Hercules treft Groene Ster de nummer drie van de ranglijst. De Utrechters eindigden vorig seizoen op een tweede plek in de eindrangschikking nadat op de hectische laatste speeldag de titel werd verspeeld en vervolgens DVS’33 in de eerste ronde van de nacompetitie te sterk bleek. Dit seizoen doet Hercules weer met de top drie mee en is de opponent in de nacompetitie reeds bekend. Op woensdag 31 mei wacht een echte regiokraker als de ploeg van trainer René van der Kooij tweededivisionist Ijsselmeervogels ontvangt. Hercules zal in het laatste competitieduel blessure- en kaartenvrij willen blijven in de aanloop naar dat eerste play-offduel. Eerder dit seizoen eindigde Hercules en Groene Ster op een 1-1 eindstand. Beide aanvoerders scoorden op een koude decemberzondag de doelpunten. In de eerste helft tekende Dylan Zwartjes namens Groene Ster vanaf de stip voor de 0-1, na rust egaliseerde Nathan Bijl voor de Utrechters.

Wij hopen Pinksterzondag iedereen van jong tot oud te mogen begroeten in Heerlerheide om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien op sportpark Pronsebroek. DJ Joy Blijdenstein zal in de kantine voor de muzikale omlijsting zorgen. Een mooi affiche op Eerste Pinksterdag als Groene Ster de laatste thuiswedstrijd van seizoen 2022-2023 afwerkt. Zorg dat je erbij bent en steun de ploeg met zijn allen op weg naar de overwinning! Let op het aanvangstijdstip: Groene Ster – Hercules zal starten om 14.00 uur.


Zondag 28 mei 2023

Groene Ster – Hercules

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jonathan van Dongen uit Nijmegen

aanvang: 14.00 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 34 Quick TOGB 14.00 uur
28-05-2023 DEM Baronie 14.00 uur
Periode 3 OSS’20 Blauw Geel’38 14.00 uur
  HSC’21 Gemert 14.00 uur
  Unitas Dongen 14.00 uur
  Groene Ster Hercules 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer VVSB 14.00 uur
  UNA ADO’20 14.00 uur
  UDI’19 OJC Rosmalen 14.00 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 28 mei 2023 zijn er bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Hercules 1 vijf pupillen van de week, namelijk de kinderen van onze afscheid nemende trainersstaf onder leiding van Maurice Verbunt, Jorrit Ritzen en Diego Jongen.

Joaz Jongen (1 jaar) wordt op 14 augustus 2 jaar en is groot fan van de levende legende van Groene Ster en zijn papa Diego Jongen. Zijn eerste voetbalshirtje was die van Groene Ster.

Sill Verbunt (8 jaar) voetbalt bij KVC Oranje. Zijn hobby’s zijn voetballen en gamen. Sill is fan van PSV en zijn favoriete speler is Xavi Simons. Bij Groene Ster is het complete team zijn favoriet.

Finn Verbunt (11 jaar) speelt in de jeugd van PSV Eindhoven wat dan ook zijn favoriete club is. Zijn favoriete speler is André Ramalho van PSV en bij Groene Ster is verdediger Dennis Petit zijn favoriet.

Dani Ritzen (10 jaar) speelt in de JO11-1 van EVV Echt. Voetballen en gamen zijn de hobby’s van Dani. Daarnaast is Erling Haaland van Manchester City zijn favoriete speler en bij Groene Ster is Chefrino Eind zijn favoriet.

Xavi Ritzen (12 jaar) speelt in de JO13-1 van EVV Echt en heeft voetbal, kickboksen en gamen als hobby’s. Zijn grote voorbeeld is Zlatan Ibrahimovic en bij Groene Ster is Safouane Ahidar zijn favoriet.

Deze vijf toppers zullen samen met het arbitrale trio en de spelers het speelveld betreden. Wij wensen de jongens veel plezier en een leuke middag.

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *