Groene Ster klopt Hercules en grijpt derde periodetitel

Groene Ster heeft het reguliere seizoen 2022-2023 in de Derde Divisie Zondag afgesloten met een nieuwe unieke prestatie in de clubhistorie. De driepunter tegen de Utrechters zorgde er voor dat Groene Ster de derde periodetitel van kampioen ADO’20 mag overnemen. De 1-0 winst in het thuisduel tegen hoogvlieger Hercules betekende dat Groene Ster ook de vierde competitiewedstrijd in de maand mei in winst wist om te zetten. Een prachtig resultaat na een gigantische eindspurt van Groene Ster dat in de laatste periode herboren leek en met 23 punten uit 11 duels een sterke reeks wist neer te zetten.

Op speeldag 33 de definitieve handhaving in de Derde Divisie Zondag bewerkstelligen en op speeldag 34 vervolgens de benodigde winst boeken en als derde periodewinnaar een ticket verdienen om te mogen deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de Jack’s League. Het collectief van Groene Ster flikte dit huzarenstukje na een pittig seizoen waarin de ploeg met 43 punten op een dertiende plek eindigde en nog maar eens duidelijk werd hoe sterk deze competitie is. De marsroute voor Groene Ster voor het duel tegen Hercules is duidelijk. Winst voor de Verbunt-equipe is een must aangezien concurrenten in de derde periode, Quick en OJC Rosmalen, op het vinkentouw ook konden toeslaan om het laatste plekje in de nacompetitie voor promotie in te nemen.

Onder perfecte zonnige omstandigheden begon Maurice Verbunt met dezelfde basiself als de voorbije weken. Na een eerste waarschuwing middels een schot van Bas Breukers werd al snel duidelijk dat Hercules ook dit jaar terecht in de top vertoeft van de Derde Divisie Zondag. Onder leiding van technische eindverantwoordelijke René van der Kooij beschikt Hercules over een geheel aan goede voetballers en aanstormende talent vanuit de jeugd. De Hercules-trainer voerde op sportpark Pronsebroek enkele wijzigingen door in zijn ploeg om geen risico op te lopen met het oog op het nacompetitieduel van de Utrechters komende woensdagavond tegen tweededivisionist IJsselmeervogels. Hercules kwam gaandeweg het eerste bedrijf ook veelvuldig voor het doel van Groene Ster. Doelman Mark Voss toont de laatste weken echter aan onverzettelijk te zijn en ook deze middag haalde de goalie zijn derde clean sheet in de laatste vier duels. Hercules wist vooral gevaar te stichten via Luciandro Andeloe. Bij een aantal pogingen van de behendige aanvaller wist het defensieve Groene Ster-centrum met Dennis Petit en Joris de Kleijn steeds kordaat in te grijpen en als er toch doorgang leek te komen voor de Utrechters was er nog altijd Mark Voss als slot op de deur. Tien minuten voor het rustsignaal forceerde Groene Ster de opening. Bas Breukers ging op wilskracht door en werd onderuit geschoffeld in het strafschopgebied door de Utrechtse captain Mitchell Zwart. De toegekende strafschop werd vervolgens vakkundig verzilverd door aanvoerder Dylan Zwartjes: 1-0.

Na de kantwisseling verzuimde Groene Ster een aantal malen het duel definitief in het slot te gooien. Met gaandeweg de tweede helft de verse krachten Clint Ghijsen, Jelle Willems en Zakaria Tarrazi in de ploeg was er genoeg dreiging voor het Hercules-doel. Een 100% kans voor Bas Breukers oog in oog met Hercules-doelman Damkalis eindigde echter huizenhoog over. Ook in de ultieme slotfase nog een aardige mogelijkheid voor Bryan Simons. Na goed voorbereidend werk van Clint Ghijsen en invaller Jelle Willemse kreeg de middenvelder de bal niet goed op de slof waardoor het speeltuig tot ontzetting van iedereen hoog over het doel vloog. Na het laatste fluitsignaal van de feilloos fluitende arbiter Jonathan van Dongen konden de handen de lucht in op sportpark Pronsebroek. Groene Ster grijpt de derde periode en plaatst zich voor het toetje in de vorm van play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie. Een nieuwe en unieke gebeurtenis voor het vertrekkende trainerstrio Maurice Verbunt, Jorrit Ritzen en Diego Jongen die de rust bewaarden, geloof in eigen kunnen hielden en in de finalemaand het Groene Ster-collectief viermaal zagen zegevieren. Na een mooi feestje op het terras van de kantine kunnen de groen-witten zich gaan opmaken voor de promotieduels.

Komende woensdagavond start het tweeluik met GVVV uit Veenendaal, de nummer 2 van de Derde Divisie Zaterdag. Het duel op sportpark Pronsebroek begint dan om 20.00 uur. De return in Veenendaal wordt gespeeld op zaterdag 3 juni op het traditionele tijdstip van 14.30 uur. Twee mooie affiches voor Groene Ster, dat onbevangen de play-offs in zal gaan en daarin niets te verliezen heeft.

Groene Ster – Hercules 1-0 (1-0). 35. Dylan Zwartjes 1-0. Scheidsrechter: Jonathan van Dongen (Nijmegen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Hercules (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *