Groene Ster maakt zich op voor eerste duel in tweeluik met GVVV

Drie dagen na de euforie van het behalen van de derde periodetitel in de Derde Divisie Zondag mag Groene Ster woensdagavond aan de bak in de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie. De 1-0 winst in het slotduel tegen hoogvlieger Hercules betekende dat Groene Ster ook de vierde competitiewedstrijd in de maand mei in een zege wist om te zetten. Winst in de derde periode is een prachtig resultaat na een gigantische eindspurt van Groene Ster dat in de laatste periode opleefde en een sterke reeks wist neer te zetten. Na een aantal weken geleden zich vooral nog bezig te hebben gehouden met het ontlopen van nacompetitie voetbal aan de onderkant van de ranglijst, mag Groene Ster nu als kers op de taart met nog zeven ploegen de nacompetitie in voor één ticket Jack’s League. Een huzarenstukje wat niemand had kunnen dromen.

In de eerste ronde van de play-offs wacht voor Groene Ster een tweeluik met GVVV uit Veenendaal. GVVV eindigde als tweede in de Derde Divisie Zaterdag nadat een ongeslagen megareeks van kampioen ACV Assen te machtig was voor de Veenendalers. De ploeg van de gelouterde hoofdtrainer Gery Vink wil het verloren terrein na de degradatie uit de Tweede Divisie (na zes seizoenen) in seizoen 2021-2022 graag goedmaken. In de nacompetitie vorig seizoen lukte dat niet nadat Kozakken Boys in het finale tweeluik te sterk bleek over twee duels.

Groene Ster en GVVV troffen zich al eens eerder in een officieel duel, namelijk in de strijd om de TOTO KNVB Beker in seizoen 2012-2023 (resultaat een 4-0 winst voor GVVV). Vorig seizoen was er nog een vriendschappelijke ontmoeting tussen beide ploegen en wist Groene Ster met 2-1 te winnen op een warm sportpark Pronsebroek. Woensdagavond het eerste deel van het tweeluik in de play-off barrage seizoen 2022-2023. Nacompetitievoetbal heeft altijd iets bijzonders en er is altijd van alles mogelijk. GVVV wil promoveren naar het hoogste amateurniveau. Groene Ster heeft niets te verliezen en zal weer de collectieve prestatie, strijd en teamspirit moeten aanspreken om een goed resultaat weg te zetten voor de return aanstaande zaterdag op sportpark Panhuis in Veenendaal (aftrap: 14.30 uur).

Wij hopen woensdagavond alle leden, supporters en iedereen die Groene Ster een warm hart toedraagt te mogen begroeten in Heerlerheide om de jongens als 12e man weer de support te geven op sportpark Pronsebroek. Zorg dat je erbij bent en steun de ploeg met zijn allen op weg naar een positief resultaat! Kom op tijd naar het sportpark en mis het niet!


Woensdag 31 mei 2023

Groene Ster – GVVV

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Haico Michielsen uit Chaam

aanvang: 20.00 uur

PROGRAMMA

Ronde 1 Barendrecht TEC uitgesteld
31-05-2023 Groene Ster GVVV 20.00 uur
  DOVO VVSB 20.00 uur
  Hercules IJsselmeervogels 20.00 uur
         
03-06-2023 GVVV Groene Ster 14.30 uur
  VVSB DOVO 18.00 uur
  IJsselmeervogels Hercules 18.00 uur
  TEC Barendrecht uitgesteld
 

PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 31 mei 2023 zijn er bij de wedstrijd Groene Ster 1 – GVVV 1 twee pupillen van de week. Jayden Gyenes is 10 jaar en speelt als middenvelder bij FC Hoensbroek JO-11. Papa Marcel is keeperstrainer bij Groene Ster. De 7-jarige Lizzy Gyenes is fanatiek sporter bij Sport en Spel Hoensbroek en de dochter van Marcel Gyenes, onze keeperstrainer. Wij wensen Jayden en Lizzy veel plezier en een leuke avond.

SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *