Toetje play-offs Tweede Divisie neemt niemand meer af van Groene Ster

Op woensdag 31 mei startte Groene Ster met het toetje van seizoen 2022-2023. Op speeldag 33 speelde Groene Ster zich veilig in de Derde Divisie Zondag en op speeldag 34 werd de derde periodetitel gevierd na de slotzege op Hercules. Om vervolgens als eerste Limburgse amateurclub ooit deel te mogen nemen aan de play-offs voor promotie bleek de kers op de taart en de beloning voor de eindspurt welke Groene Ster wist in te zetten in de eindfase van de competitie. Het extraatje in de vorm van twee duels tegen topamateurclub GVVV neemt Groene Ster niemand meer af.

Drukbezocht thuisduel in Heerlerheide
Op een drukbezocht sportpark Pronsebroek met volop sfeeracties en een opkomst met vlaggen speelde Groene Ster op woensdagavond 31 mei een sterke eerste helft tegen GVVV. De Veenendalers kwamen wel al snel dreigend voor het Groene Ster-doel, maar het was Mark Voss die als winnaar uit de bus kwam door een inzet van Quincy Veenhof te keren. Daarna kwam het duel in evenwicht en kwam ook Groene Ster een aantal malen dreigend eruit. Na een voorzet van de mee opgekomen linksback Mitchel Keulen leek Bas Breukers gevaarlijk te worden. Nadat de bal smoorde kreeg Groene Ster via een combinatie tussen Safouane Ahidar en Dylan Zwartjes nog een goede mogelijkheid. De schotpoging van de Groene Ster-aanvoerder ging aan de verre paal voorbij. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met de brilstand, alhoewel er zich nog wel een aantal mogelijkheden voordeden. Verdediger Dennis Petit voorkwam met een ultieme sliding dat Justin Spies voor gevaar kon zorgen en aan de overzijde eindigden de schoten van Shaquille Simmons en Bryan Simons over het GVVV-doel.

In de tweede helft viel te snel de tegentreffer voor Groene Ster. Na balverlies op het middenveld schakelde GVV snel om en was het Quincy Veenhof die kon profiteren: 0-1. Een dikke tien minuten later kende arbiter Haico Michielsen GVVV een strafschop toe. Na een duel tussen Mitchel Keulen en Justin Spies en de tuimeling van laatstgenoemde legde de arbiter uit Chaam de bal op de stip. GVVV-spits Byron Burgering, de topscorer van de Derde Divisie Zaterdag, liet dit buitenkansje niet onbenut (0-2). Groene Ster probeerde daarna voor de aansluiting te gaan, maar het uitvallen in de rust van aanvaller Bas Breukers werd Groene Ster te veel. Na een kopbal van Mitchel Keulen kwam Joris de Kleijn net te laat voor de 1-2 binnen te tikken. Aan de overzijde kwam GVVV er een aantal malen gevaarlijk uit, maar sterk optreden van Groene Ster-doelman Mark Voss voorkwam een grotere achterstand.

Seizoen eindigt voor Groene Ster in Veenendaal
Aan de blauwe zijde van sportpark Panhuis speelde Groene Ster op zaterdag 3 juni 2023 het laatste officiรซle duel van seizoen 2022-2023. Het seizoen welke op zaterdag 13 augustus 2022 startte voor Groene Ster met de 2-0 winst in de TOTO KNVB Beker tegen Barendrecht kreeg na 34 reguliere competitieduels, 2 landelijke bekerduels en 2 nacompetitieduels een einde in Veenendaal. Onder zonnige omstandigheden moest Groene Ster voor een enorme stunt zorgen om in de race te blijven voor een plek in de volgende ronde. Het wonder zat er echter niet in na een 4-0 nederlaag. GVVV bleek over twee duels simpelweg een maatje te groot voor de sterdragers.

Groene Ster begon brutaal en veelbelovend aan het duel tegen GVVV. Door personele offensieve problemen voor Groene Ster posteerde Maurice Verbunt verdediger Joris de Kleijn in de punt van de aanval en liet youngster Zakaria Tarrazi zijn basisdebuut maken. Aanvankelijk kwam de noodgreep goed uit de verf. De eerste mogelijkheid was voor Groene Ster, echter de poging van Shaquille Simmons strandde op GVVV-doelman Jan van Willige. GVVV, dat het verloren terrein van de Tweede Divisie dit jaar wil goed maken, kwam daarna fortuinlijk op 1-0 via een counter en een treffer van Byron Burgering. Na de kantwisseling konden de voornemens van Groene Ster snel aan de kant worden gezet na een ongelukkig tegendoelpunt welke Mart de Jong namens de thuisclub op zijn naam liet zetten (2-0). Het Limburgse verzet was daarmee verbroken en GVVV kon daarna het duel rustig uitspelen en wist via Justin Spies en opnieuw Mart de Jong de score verder op te vijzelen. Aan de andere kant stond de lat een eretreffer voor Groene Ster in de weg nadat een pegel van Safouane Ahidar op het aluminium eindigde.

Groene Ster kijkt voldaan terug op het voorbije seizoen 2022-2023. Een pittige voetbaljaargang welke uiteindelijk door de ingezette eindsprint aan punten een bevredigend resultaat opleverde en met het tweeluik tegen GVVV in de play-offs ook nog eens van de nodige glans werd voorzien. Op zaterdag 8 juli 2023 vindt alweer het eerste oefenduel plaats in aanloop naar het nieuwe seizoen 2023-2024. Met de deels vernieuwde selectie en de nieuwe trainersstaf speelt Groene Ster dan een vriendschappelijk duel tegen eerstedivisionist Roda JC Kerkrade.

Groene Ster – GVVV 0-2 (0-0). 50. Quincy Veenhof 0-1, 62. Byron Burgering (strafschop) 0-2. Scheidsrechter: Haico Michielsen (Chaam).

GVVV – Groene Ster 4-0 (1-0). 29. Byron Burgering 1-0, 47. Mart de Jong 2-0, 63. Justin Spies 3-0, 68. Mart de Jong 4-0. Scheidsrechter: Sam Drรถge (Zuidlaren).

Bekijk foto’s Groene Ster – GVVV (bron: Tom de Cock)

Bekijk foto’s GVVV – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *