Indeling Derde Divisie B: ‘Weekendvoetbal’ en veel nieuwe tegenstanders voor Groene Ster

De KNVB heeft de definitieve competitie-indeling van de Derde Divisie B bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen 2023-2024. Vanaf komend seizoen 2023-2024 is het ‘weekendvoetbal’ een feit en is in de Tweede, Derde en Vierde divisie en eerste klasse sprake van een gemengde (zaterdag/zondag) competitie. Deze wijziging in de voetbalpiramide levert voor Groene Ster in het vijfde seizoen als derdedivisionist veel nieuwe tegenstanders op.

Weekendvoetbal
Met deze wijziging verdwijnt in principe de scheiding tussen het zaterdag- en zondagvoetbal, principiële zaterdagclubs behouden wel het recht om zowel uit, als thuis op die dag te spelen. De invoering van het ‘weekendvoetbal’ maakt het mogelijk om meer regionaal in te kunnen delen en reisafstanden te verkleinen. Dit betekent dat elftallen van zaterdag- en zondagverenigingen bij elkaar in een poule worden ingedeeld. Bij de vaststelling van wedstrijden wordt de gewenste speeldag van de thuisspelende vereniging als uitgangspunt genomen. Hierbij wordt voor de principiële zaterdagverenigingen (die principieel alleen op zaterdag uitkomen) een uitzondering gemaakt. Deze clubs spelen zowel de thuis- als uitwedstrijden op zaterdag. 

Nieuwe opponenten
De gemengde indeling zaterdag/zondag en de aanvulling van diverse promovendi of degradanten levert voor Groene Ster in het nieuwe seizoen maar liefst acht nieuwe tegenstanders op. Uit de Vierde Divisie (de voormalige hoofdklasse) maken Kloetinge en provinciegenoot SV Meerssen als kampioen de overstap naar de Derde Divisie. AWC wist via de nacompetitie de promotie naar de Derde Divisie te bewerkstelligen. TEC daalt af uit de Tweede Divisie en de vier ploegen Barendrecht, SteDoco, Sportlust’46 en Hoek acteerden vorig seizoen nog in de Derde Divisie Zaterdag en maken door de geografische ligging de switch naar de zuidelijke Derde Divisie B. Doordat in de Derde Divisie B komend seizoen een vijftal zaterdagclubs uitkomen, zal Groene Ster derhalve ook op zaterdag (18.00 uur) in actie gaan komen in een uit- of thuisduel. In het weekend van 19/20 augustus 2023 zal de aftrap van de competitie plaatsvinden. 

De verdeling van de clubs in provincies: Limburg (2), Zuid-Holland (5), Noord-Brabant (6), Utrecht (1), Gelderland (2) en Zeeland (2). Het speelschema zal door de KNVB op zaterdag 8 juli 2023 kenbaar worden gemaakt.

Onderstaand de volledige indeling Derde Divisie B seizoen 2023-2024:

AWC (Wijchen, Gelderland) OJC Rosmalen (Rosmalen, Noord-Brabant)
Barendrecht (Barendrecht, Zuid-Holland) OSS’20 (Oss, Noord-Brabant)
Baronie (Breda, Noord-Brabant) Quick (Den Haag, Zuid-Holland)
Blauw Geel’38/JUMBO (Veghel, Noord-Brabant) Sportlust’46 (Woerden, Utrecht)
Gemert (Gemert, Noord-Brabant) SteDoCo (Hoornaar, Zuid-Holland)
Groene Ster (Heerlerheide, Limburg) TEC (Tiel, Gelderland)
Hoek (Hoek, Zeeland) TOGB (Berkel en Rodenrijs, Zuid-Holland)
Kloetinge (Kloetinge, Zeeland) UNA (Veldhoven, Noord-Brabant)
Meerssen (Meerssen, Limburg) Unitas (Gorinchem, Zuid-Holland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *