Groene Ster start seizoen met landelijk bekertreffen tegen Groen Wit

Zondagmiddag 13 augustus 2023 zal voor Groene Ster seizoen 2023-2024 officieel starten met het bekertreffen tegen de Bredase derdeklasser RKSV Groen Wit in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Om 14.30 uur zal er afgetrapt worden op sportpark Pronsebroek. De groen-witte supportersschare is zaterdag van harte welkom om de selectie van hoofdtrainer Jordy Reneerkens te ondersteunen in dit landelijke bekeraffiche.

Tijdens de loting voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker werden 60 amateurverenigingen aan elkaar gekoppeld, 24 teams die zich in het seizoen 2022/2023 plaatsten voor de halve finales van de districtsbeker en 36 teams uit de Derde Divisie. Voor Groene Ster leverde de loting een thuisduel op tegen RKSV Groen Wit uit Breda. De ploeg van de 35-jarige hoofdtrainer Oualid Saadouni, tevens voormalig zaalvoetbal international voor het Nederlands elftal, komt uit in de derde klasse en wist via de districtsbeker de landelijke beker te bereiken. Vorig seizoen won Groen Wit de districtsbeker Zuid I na een stunt door vierdedivisionist Nuenen na strafschoppen te verslaan. Naast het winnen van de beker was Groen Wit ook nog in de race om te promoveren naar de tweede klasse. Dat bleek een brug te ver na een 0-1 nederlaag in de nacompetitie tegen Veritas.

Na een voorbereiding met de nodige trainingsintensiteit en een vijftal nuttige oefenduels zal Groene Ster klaar moeten zijn voor het echte werk. Met Groen Wit als opponent wacht voor Groene Ster een niet te onderschatten tegenstander. Bekervoetbal blijft immers zijn eigen wetten kennen. De deels vernieuwde ploeg van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem zal zondagmiddag vol de strijd aan moeten gaan. Na een doelpuntrijk begin van de voorbereiding eindigde de laatste testcase voor Groene Ster van afgelopen dinsdag tegen eersteklasser Susteren in een 1-2 oefennederlaag. In een duel van 3×30 minuten lag het tempo te laag en kwamen de combinaties niet uit de verf, waardoor er nog voldoende werk aan de winkel is. Zondag gaat de bal voor het echt rollen en weet Groene Ster wat het te doen staat.

Groene Ster komt zondag alweer voor de 15e jaargang in actie in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met absolute hoogtepunten de bekerstrijd in oktober 2018 tegen eredivisionist sc Heerenveen (1-3), de megastunt in oktober 2019 door VVV-Venlo na strafschoppen uit de beker te knikkeren (4-2) en de fantastische afsluiter van 2019 in de tweede ronde van het hoofdtoernooi in het AFAS Stadion tegen AZ (3-0). In seizoen 2020-2021 bereikte Groene Ster via Scherpenzeel en Excelsior’31 het hoofdtoernooi, echter de wedstrijd in de eerste ronde bij UNA in Veldhoven vond nooit plaats nadat de KNVB vanwege de pandemie de amateurs uit de TOTO KNVB Beker haalde. In seizoen 2021-2022 bleek Kozakken Boys voor Groene Ster veel te sterk in de tweede kwalificatieronde. Afgelopen seizoen overleefde Groene Ster op knappe wijze de eerste kwalificatieronde na winst (2-0) op Barendrecht, echter een plek in het hoofdtoernooi bleef uit na een teleurstellende nederlaag in de tweede kwalificatieronde tegen het Haagse Quick (1-3).

Groene Ster zal dit seizoen de status van cupfighter weer willen aanspreken en maximaal de strijd moeten aangaan om een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Daarvoor moeten twee hordes worden genomen, te beginnen met het bekertreffen van komende zondag. Om 14.30 uur zal de aftrap plaatsvinden op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide. Wij nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn. Zorg dat je erbij bent!

Zondag 13 augustus 2023

Groene Ster – Groen Wit

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Dominique Prick uit Maastricht

Assistent-scheidsrechters: M. Winckens en E. Senal

aanvang: 14.30 uur

 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 13 augustus 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Groen Wit 1 Cassidy Hanssen pupil van de week. De 13-jarige Cassidy is speelster van Groene Ster JO13-4 en zit in 2 HAVO van het Sintermeerten College. Haar favoriete club is Roda JC en haar favoriete speler is Boyd Reith en bij Groene Ster is aanvoerder Dylan Zwartjes haar favoriet. Cassidy voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Groen Wit. Groene Ster wenst Cassidy veel plezier en een leuke middag.

 

BALSPONSOR EN SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *