Groene Ster pakt bij Baronie volle winst in slotminuut

Zaterdagavond 26 augustus speelde Groene Ster het eerste uitduel van de competitie. Op bezoek bij Baronie in Breda leek een doelpuntloze eindstand de boeken in te gaan, echter in de slotminuut kreeg Groene Ster loon naar werken. Na een overtreding op aanvaller Bas Breukers ging de bal op de stip en bezorgde Danny Stassar met een rake strafschop Groene Ster alsnog de volle buit: 0-1. Zes uit twee mag een voortvarende start worden genoemd in de nieuwe Derde Divisie B.

Met twee mutaties in de basiself ten opzichte van de seizoensouverture (Mikel Nuhaj en Dylan Zwartjes waren niet inzetbaar) stond Groene Ster aan de aftrap op het Bredase sportpark De Blauwe Kei. Diens vervangers, met Clint Ghijsen een linie naar achter en een basisplek voor Ruben Rokx, speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd. Groene Ster kon zich gedurende 90 minuten steeds weer beroepen op de betere spelaandelen en balbezit, echter treffers bleven lange tijd uit. Beide ploegen zochten de kleedkamers op voor de rust met een 0-0 tussenstand. Groene Ster kon het surplus aan balbezit niet uitdrukken in de score. Een schotpoging van Bjorn Stassen ging voorlangs en een vrije trap van Safouane Ahidar kon door thuisclub-goalie Luuk Brand worden gepakt. Baronie kwam er af en toe gevaarlijk uit en liet via Rob Keuken (schot voorlangs) en Yassine Mejres (prima save Groene Ster-doelman Mark Voss) haar wapenfeiten zien.

In de tweede helft bleef het lang spannend en voerde Groene Ster de druk op om de openingstreffer op het scorebord te krijgen. Levi Golsteijn kreeg daarvoor de grootste mogelijkheid. De flankaanvaller wist van zijn directe bewaker te ontsnappen, echter oog in oog met de Bredase goalie Luuk Brand kon laatstgenoemde een achterstand voorkomen voor Baronie. Gaandeweg werd al snel duidelijk dat diegene die scoorde ook met de winst er vandoor zou gaan. Groene Ster-trainer Jordy Reneerkens bracht aanvallende verse krachten met Stan Shotton en Tom Hajjaji. Groene Ster bleef combinerend zoeken naar openingen, maar moest ook beducht blijven voor de tegenstoten. Waar enkele uitvallen van Baronie steeds kordaat door de Groene Ster-defensie onschadelijk konden worden gemaakt, was daar toch in de ultieme slotfase nog een grote kans voor de gastheren. Rob Keuken zag echter zijn schot aan de rechterpaal voorlangs vliegen. Groene Ster zette nog een keer aan en kreeg daarvoor in extremis de beloning. Bas Breukers bleef geloof houden in een lange bal en werd binnen de beruchte lijnen in de mangel genomen door Baronie-doelman Luuk Brand. Scheidsrechter Willem Kuijntjes wees gedecideerd naar de stip, waarna het buitenkansje door aanvoerder Danny Stassar werd uitgepakt in de luid bejubelde 0-1 winst, aangezien er amper speeltijd resteerde.

Loon naar werken voor een weer als collectief strijdend Groene Ster dat na de openingszege op OSS’20 (3-1) ook in het eerste uitduel aan het langste eind trekt. Met het bouwen aan een nieuwe ploeg is twee keer de volle buit een prettige start voor staf en spelers in het nieuwe seizoen. De nieuwe maand september staat voor de deur, waarin vijf duels in de Derde Divisie B op de agenda staan en het landelijke bekerduel tegen Kozakken Boys (woensdag 20 september). Komende zondag 3 september wacht de eerstvolgende ontmoeting als Unitas uit Gorinchem op bezoek komt in Heerlerheide (aanvang: 14.30 uur).

Baronie – Groene Ster 0-1 (0-0). 90. Danny Stassar (strafschop) 0-1. Scheidsrechter: Willem Kuijntjes (Brakel).

Foto’s: Marcel Mol fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *