Groene Ster klaar voor bekerstrijd tegen Vitesse

Dinsdagavond 31 oktober is het zover! De wedstrijd waar iedereen al een maand naar uitkijkt. Groene Ster ontvangt op het eigen sportpark Pronsebroek eredivisieclub Vitesse in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Aanvang van dit fraaie bekeraffiche is om 20.00 uur. Wij raden iedereen aan om bijtijds op het sportpark te verschijnen, want er wordt een topdrukte verwacht komende dinsdagavond. Inwoners van Heerlerheide worden vriendelijk verzocht om te voet naar sportpark Pronsebroek te komen. Vanwege het strenge toezicht van de KNVB willen wij tevens vermelden dat het uitdrukkelijk verboden is om fakkels en vuurwerk af te steken!

Na Heerenveen (oktober 2018), VVV-Venlo (oktober 2019) en AZ (december 2019) kan Groene Ster op dinsdag 31 oktober 2023 wederom een prachtige bekeraffiche toevoegen in de clubhistorie als eredivisionist Vitesse te gast is op sportpark Pronsebroek. Veel vrijwilligers zijn alweer een aantal weken in de weer om alles in kannen en kruiken te brengen voor de komst van de Arnhemse ploeg naar Heerlerheide. De ontmoeting met Vitesse moet dan ook dinsdagavond een echte voetbalhappening worden met alles erop en eraan en waar de Groene Ster liefhebber volop aan zijn trekken zal komen. Naast alle randgebeuren zullen staf en selectie tegen Vitesse ook het sportieve aspect prevaleren om er als een hecht collectief een echte wedstrijd van proberen te maken en zo de naam van cupfighter eer aan te doen. De generale repetitie van afgelopen zaterdag, waarin Groene Ster tegen het sterke Sportlust’46 geen doelpunten toeliet, zal houvast moeten geven richting de bekerkraker.

Vitesse
Zowel Groene Ster (Derde Divisie) als Vitesse (Eredivisie) vertoeven na 10 competitieduels op een vijftiende plaats. De ploeg van Phillip Cocu speelde afgelopen vrijdag al tegen PEC Zwolle (1-1) nadat Million Manhoef in de slotfase een thuisnederlaag voor de geel-zwarten voorkwam. Vitesse speelde in seizoen 2020-2021 de bekerfinale in De Kuip, waarin Ajax met 1-2 te sterk bleek. Op 30 april 2017 won Vitesse de dennenappel na een 2-0 zege op AZ. Vorig seizoen eindigde het bekeravontuur in de eerste ronde nadat tweededivisionist Kozakken Boys te sterk bleek na strafschoppen.

In het huidige landelijke bekerseizoen overleefde cupfighter Groene Ster beide kwalificatierondes door Groen-Wit (6-0) en Kozakken Boys (1-0) te verslaan. Nu dinsdag wacht het vervolg tegen een aansprekende profclub. Normaal is de kans klein dat je als derdedivisionist een eredivisieclub kunt uitschakelen, maar Groene Ster zal in ieder geval vanaf het beginsignaal er alles aan doen om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Daarbij flikte Groene Ster in oktober 2019 al een kunststukje door VVV-Venlo uit de beker te knikkeren na strafschoppen. De support van het publiek en de cupsfeer eromheen kunnen de manschappen dat extra steuntje in de rug geven om tot grootse daden te komen.

Entree
De dagkassa’s zijn dinsdag vanaf 17.00 uur geopend. De entreeprijs voor deze wedstrijd bedraagt EUR 12,00 voor volwassenen. De entreeprijs voor de leeftijd 65+ en jeugd t/m 14 jaar bedraagt EUR 6,00. Groene Ster leden dienen hun vooraf opgehaalde persoonsgebonden toegangskaart te laten zien bij de entree. Op de wedstrijddag zelf dienen leden die geen persoonsgebonden toegangskaart hebben afgehaald de normaal geldende entreeprijs te betalen.

Wij hopen alle Groene Ster leden van jong tot oud en alle voetballiefhebbers in de regio te verwelkomen op sportpark Pronsebroek om Groene Ster te ondersteunen in deze fantastische bekerstrijd en er met zijn allen een mooie en onvergetelijke voetbalavond van te maken. Onze ploeg zal het uiterste uit zichzelf moeten halen. Echter met de steun van de supporters en met een bomvol sportpark Pronsebroek achter zich is Groene Ster tot veel in staat. Zorg dat je erbij bent en mis deze voetbalhappening niet!

 

Dinsdag 31 oktober 2023

Groene Ster – Vitesse

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Stan Teuben uit Aarle-Rixtel

Assistent-scheidsrechters: David Kloekke en Martijn Beijer

Vierde official: Dominique Prick

aanvang: 20.00 uur

PUPILLEN VAN DE WEEK

Dinsdag 31 oktober 2023 zijn er bij de bekerwedstrijd Groene Ster 1 – Vitesse 1 twee pupillen van de week. De 6-jarige Niek Dijksma is speler van Groene Ster JO7-2 en zit in groep 3 van basisschool Frans Postma. Zijn favoriete club is Groene Ster en zijn favoriete speler is Andries Noppert en bij Groene Ster is Jelle Willems zijn favoriet. Niek voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Vitesse.

De 5-jarige Dex Vrolings is speler van Groene Ster JO7 en zit in groep 2 van basisschool De Ganzerik. Zijn favoriete club is Groene Ster en zijn favoriete speler is Cristiano Ronaldo en bij Groene Ster is Danny Stassar zijn favoriet. Dex voorspelt een 2-2 einduitslag en dat Groene Ster via strafschoppen wint van Vitesse.

Groene Ster wenst Niek en Dex veel plezier en een leuke avond.

 

WEDSTRIJDSPONSOREN

SPONSOREN WEDSTRIJDBAL

VRIENDEN VAN RAINER RUZICKA †

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *