Groene Ster pakt punt tegen sterk Sportlust’46

Na een voetbalvrij weekend heeft Groene Ster in het eerste thuisduel op zaterdagavond tegen hoogvlieger Sportlust’46 een punt gepakt. Over 90 minuten vielen er geen doelpunten op sportpark Pronsebroek: 0-0. Na twee nederlagen (AWC en UNA) een verdienstelijk resultaat tegen een goed voetballende tegenstander uit Woerden.

Groene Ster-trainer Jordy Reneerkens zag dat de lappenmand wat smaller werd in de voorbije dagen en kon tegen Sportlust’46 weer putten uit meerdere keuzes. Nadat de eerste minuut nog niet verstreken was, kwam er echter nieuw onheil voor de groen-witten. Een verkeerde terugspeelbal vanuit het middenveld stelde Sportlust’46 in staat om een aanval op te zetten waarbij Kesly Den Haag in kansrijke positie de bal verkeerd raakte. Bij die aanval sloeg de pech toe bij Groene Ster en blesseerde de net terug gekeerde verdediger Mikel Nuhaj zich dermate dat hij vervangen moest worden. In het eerste half uur combineerde Sportlust’46 veelvuldig richting het Groene Ster-doel, maar adequaat ingrijpen in de defensie en de al wekenlang betrouwbare goalie Mark Voss voorkwamen een tegentreffer. Groene Ster stichtte zelf ook een aantal malen gevaar, maar een schot van Tom Hajjaji (naast de paal) en een uitbraak van Bjorn Stassen (op het laatste moment gestopt door de Woerdense verdediging) vonden het doel niet.

Nadat de rust met een brilstand werd bereikt, ontspon zich in het tweede deel een aantrekkelijk schouwspel waarin beide ploegen voor de winnende treffer gingen. Na zo’n vijf minuten in de tweede helft kreeg Tom Hajjaji ruim baan aan de linkerkant. Diens inzet in de korte hoek strandde op Sportlust’46-doelman Antonioli. Sportlust’46 bleef ook de aanval zoeken en zag een inzet van Sanny Monteiro via de onderkant van de lat terug het veld inspringen. Aan de andere kant mogelijkheden voor de groen-witten. Een vrije trap van Danny Stassar ging aan de linkerpaal voorbij en na sterk doorzetten vond Bjorn Stassen doelman Antonioli op zijn pad. Beide doelmannen blonken uit, want ook Mark Voss toonde zijn kunnen door een inzet van invaller Groothusen onschadelijk te maken. In de dying seconds nog een laatste mogelijkheid voor beide ploegen. Invaller Stan Shotton kwam net te kort om een voorzet van Levi Golsteijn binnen te glijden en een vrije trap van Kesly Den Haag belandde over het doel, waardoor de beginstand ook de eindstand werd: 0-0.

Volgende week zondag een zeer belangrijke confrontatie in Den Haag waar Quick, de nummer 13 van de ranglijst, de opponent is. De Haantjes bivakkeren twee plekken boven Groene Ster met slechts een punt meer. Dat de winnaar van deze ontmoeting goede zaken kan doen, mag duidelijk zijn. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in de Hofstad.

Groene Ster – Sportlust’46 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Tim Visser (Dinteloord).

Bekijk foto’s Groene Ster – Sportlust’46 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *