Groene Ster JO19-1 grijpt kampioenschap en promotie naar Vierde Divisie

In de laatste beslissende competitiewedstrijd in de tweede fase van de hoofdklasse heeft Groene Ster JO19-1 het kampioenschap gegrepen. Afgelopen zaterdag werd onder koude en regenachtige omstandigheden in Limbricht middels een 2-3 zege de benodigde driepunter gegrepen bij de rechtstreekse concurrent VV Zwentibold JO19-1.

Op bezoek bij de koploper telde alleen de winst voor Groene Ster JO19-1 gezien de twee punten verschil voorafgaand aan het treffen. Met een 0-3 voorsprong met rust liet Groene Ster JO19-1 duidelijk zien over de betere ploeg te beschikken. Na een hoekschop van Dani Hoyer was het al na een paar minuten raak voor de groen-witten toen Azmie Zamalli van dichtbij wist te scoren: 0-1. Groene Ster JO19-1 bleef het doel zoeken van de tegenstander en dat werd beloond met de 0-2 via een beheerste schuiver van Sten Temmink. Nadat een schot van Monir Afansiou via een been van de tegenstander in de uiterste hoek binnen vloog voor de 0-3 zocht Groene Ster soeverein de kleedkamers op. Na de thee kwam Zwentibold JO19-1 terug in de wedstrijd uit twee standaardsituaties. Eerst via een benutte strafschop en later via een hoekschop (2-3). Ondanks diverse aanvallende pogingen wist Groene Ster het doel in de tweede helft niet te vinden, waardoor het nog even spannend werd. Met de nodige strijdlust en inzet werd de zege over de streep getrokken en kond na het eindsignaal de vreugde en het feest losbarsten.

Naast de eerste ongeslagen plek in de eerste (beker)fase grijpt Groene Ster ook ongeslagen de eerste positie in de tweede fase van de hoofdklasse met vijf zeges en twee remises. Met deze prestatie promoveert het vlaggenschip van de jeugdafdeling naar de interessante competitie in Divisie 4 welke vanaf 2024 van start zal gaan. Complimenten en proficiat aan spelers en staf onder leiding van Brian Goessens, Jeffrey Goessens en Hassan Ali.ย 

Komende zaterdag speelt Groene Ster JO19-1 de laatste wedstrijd van 2023 als in de tweede ronde van de beker een uitduel wacht bij EVV JO19-1. De aftrap op sportpark In de Bandert in Echt is om 15.00 uur.

Bekijk foto’s VV Zwentibold JO19-1 – Groene Ster JO19-1 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *