Groene Ster klaar voor competitieherstart

Groene Ster maakt zich klaar voor de tweede competitiehelft in de Derde Divisie B. Met nog 18 wedstrijden op de agenda zal een inhaalslag gemaakt moeten worden om boven de gewenste streep te komen en zich richting handhaving veilig te spelen. In de korte winterstop oefende de equipe van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem, het trainersduo welke ook in het komende seizoen 2024-2025 voor de groep staat, tegen twee tegenstanders. Zowel het treffen tegen het Belgische Zonhoven United als het oefenduel tegen de beloften van Roda JC konden, ondanks dat beide duels verloren gingen, als nuttig beschouwd worden.

Groene Ster – Zonhoven United (1-2)
In het eerste oefenduel van het nieuwe jaar op zaterdag 6 januari 2024 kreeg Groene Ster met het Belgische Zonhoven United een stugge oefentegenstander voor zich. Gedurende het gehele duel mocht Groene Ster zich beroepen op het meerdere balbezit en tal van kansen om meer doelpunten te scoren. Met de nieuwelingen Claudio Kiala en Henry Odutayo en de weer van een zware blessure teruggekeerde Bas Breukers in de basisploeg opende Groene Ster na een dik half uur de score via Clint Ghijsen. De middenvelder werd door Stan Shotton bediend en kreeg op randje buitenspel vrije doortocht om vervolgens de 1-0 binnen te schuiven. In het vervolg lag de Belgische goalie meerdere keren in de weg om de doelpuntenproductie aan Groene Ster-zijde op te schroeven. Na twee defensieve fouten werden de rollen omgedraaid en scoorde Zonhoven United tweemaal.

Bekijk foto’s Groene Ster – Zonhoven United (bron: Tom de Cock)

Jong Roda JC – Groene Ster (3-2)
Op het kunstgras van een ijskoud sportpark Kaalheide speelde Groene Ster op dinsdag 9 januari 2024 tegen de beloften van Roda JC een prima oefenduel. In een hoog tempo zochten beide ploegen het doel in de eerste helft. Na de 1-0 voorsprong voor Jong Roda JC wist Clint Ghijsen met een schuiver in de uiterste hoek voor de gelijkmaker (1-1) te tekenen. Net als in de eerste oefenwedstrijd werd er na rust volop gewisseld en kregen ook de jeugdige talenten van Groene Ster JO19-1 speelminuten. Nieuweling Henry Odutayo liet in de tweede helft de gelijkmaker (2-2) op het scorebord zetten na een goede aanval van de groen-witten, nadat Jong Roda JC na rust de voorsprong wist te pakken. Uiteindelijk betekende een rake vrije trap van Jong Roda JC in de slotminuut de 3-2 einduitslag.

Bekijk foto’s Jong Roda JC – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Groene Ster is klaar voor de competitieherstart op zondag 14 januari 2024 bij OSS’20. Met een serie OSS’20 (uit), Baronie (thuis), Meerssen (uit) en Unitas (uit) wachten belangrijke duels in de maand januari om de weg naar boven te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *