Prima start Groene Ster JO14-1 in Vijfde Divisie

Op zaterdag 27 januari 2024 stond voor Groene Ster JO14-1 de eerste wedstrijd op het programma van de nieuwe competitie in de Vijfde Divisie. Na de promotie in 2023 wachtte met Brabantia JO14-1 de eerste tegenstander op sportpark Pronsebroek. De ouverture werd meteen een succes met een 2-0 overwinning voor de jeugdige sterdragers.

De eerste helft werd er vanaf het begin goed druk gezet op de helft van de tegenstander. Hier had Brabantia JO14-1 duidelijk moeite mee en men wist dan ook moeilijk op de helft van Groene Ster JO14-1 te komen. Groene Ster JO14-1 creëerde tal van kansen, echter bleven de doelpunten nog even uit. Met een 1-0 voorsprong via een treffer van Thijmen werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Na rust wordt er wederom goed gevoetbald met zowel in balbezit als in balverlies een prima samenwerking. Er worden tal van kansen gecreëerd maar Groene ster vergeet zichzelf te belonen. En dan tijdens een mooi opgezette aanval waarbij de kans uiteindelijk door meerdere spelers prachtig wordt uitgespeeld en uiteindelijk ingeschoten door Roan: 2-0 en de eerste drie punten zijn uiteindelijk het resultaat.

Woensdagavond 31 januari 2024 meteen de volgende klus met de midweekse wedstrijd tegen Unitas’59 JO14-1 in Eindhoven. Een voor Groene Ster onbekende ploeg. De eerste helft was vergelijkbaar met de eerste helft van afgelopen zaterdag. Ook nu wordt de tegenstander goed vastgezet op eigen helft waaruit vervolgens kansen worden gecreëerd en nauwelijks achterin kansen worden weggegeven. Ruststand 0-0. De tweede helft begon opnieuw sterk, maar kantelde na ongeveer 10 minuten. De tegenstander kreeg steeds meer grip op het middenveld, waarna Unitas’59 halverwege de 1-0 wist te scoren. Dit team heeft echter al vaker laten zien zich niet neer te leggen bij een achterstand. Ook nu weer komt de ploeg via een prachtige aanval over de linkerkant op gelijke hoogte: 1-1 met nog 5 minuten te spelen. In de laatste minuut nog een enorme kans op de 1-2 voor Groene Ster JO14-1, maar helaas viel die winnende treffer niet meer. Met een 1-1 gelijkspel een terechte einduitslag en een goede weergave van de wedstrijd.

Een mooi begin voor Groene Ster JO14-1 in de Vijfde Divisie.

Bekijk foto’s Groene Ster JO14-1 – Brabantia JO14-1 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *