Groene Ster pakt draad weer op in thuisduel tegen TEC

Na het carnavalsgedruis van afgelopen weekend focust Groene Ster zich weer op de competitie welke tot en met zaterdag 25 mei 2024 spannende maanden tegemoet gaat. Komende zondag 18 februari 2024 hervat Groene Ster de competitie in de Derde Divisie B met een thuisduel tegen TEC uit Tiel. Opnieuw een ware krachtmeting voor de groen-witten in de strijd voor de felbegeerde punten. Op het traditionele tijdstip van 14.30 uur wordt er zondag afgetrapt op sportpark Pronsebroek.

Het eerdere treffen TEC – Groene Ster van september 2023 kende geen winnaar en geen doelpunten. Door middel van een hecht en strijdbaar collectief hield Groene Ster de degradant uit de Tweede Divisie op een knappe 0-0. Inmiddels is de competitie in de maand februari 2024 beland en moet Groene Ster elke week de strijd aangaan voor een resultaat om zo de gevarenzone te ontstijgen. TEC, dat vanwege afgelastingen op eigen veld achterloopt in het aantal wedstrijden, wist in 2024 de volle 100% score te behouden in de gespeelde duels en zal in het kielzog willen blijven van de kopgroep. Het na dit seizoen afscheid nemende trainersduo Eric Meijers en Hans van der Haar herbergt diverse ex-profs in de selectie en zag daarnaast in de winterstop topscorer Bo van Essen vanuit Spakenburg terugkeren in Tiel, waardoor de ambities niet onder stoelen of banken worden geschoven.

Het is aan Groene Ster om het getoonde spel, durf en inzet in het verdienstelijke duel tegen Hoek, waar diep in de blessuretijd de overwinning in rook opging, te continueren en ook hetzelfde tegen TEC op de mat te leggen. De eerdere thuisduels van Groene Ster tegen diverse hoogvliegers, waaronder huidig koploper Barendrecht (2-2) en Sportlust’46 (0-0), moeten aanknopingspunten geven om ook tegen TEC voor een resultaat te strijden. Statistisch gezien bleef Groene Ster in de laatste competitie-ontmoetingen in seizoen 2014-2015 fier overeind. In dat seizoen werd TEC kampioen in de hoofdklasse B en wist Groene Ster als enige club de Tielenaren punten afhandig te maken in de onderlinge duels. Op bezoek in Tiel ging een 2-2 eindstand de boeken in en in de thuiswedstrijd wist een zwaar gehavend Groene Ster aan het langste eind te trekken (2-1). Zit er zondag ook weer een stuntje in voor de sterdragers?

Wij hopen u zondagmiddag langs de lijn te mogen ontmoeten op sportpark Pronsebroek om Groene Ster als 12e man van de nodige support te voorzien.


Zondag 18 februari 2024

Groene Ster – TEC

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Nick Tunnissen uit Venray

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 22 Barendrecht SteDoCo 0-0
17-02-2024/18-02-2024 Hoek Meerssen 4-1
Periode 2 OJC Rosmalen Sportlust’46 0-0
  Unitas TOGB 1-0
  Baronie Kloetinge 1-3
  Blauw Geel’38 Quick 14.00 uur
  OSS’20 AWC 14.00 uur
  Gemert UNA 14.00 uur
  Groene Ster TEC 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 18 februari 2024 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – TEC 1 Linn Habets pupil van de week. De 6-jarige Linn is speelster van Groene Ster JO7-4 en zit in groep 3 van Bassischool Frans Postma. Haar favoriete club is Ajax en haar favoriete speelster is Lieke Martens en bij Groene Ster is doelman Mark Voss haar favoriet. Linn voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen TEC. Groene Ster wenst Linn veel plezier en een leuke middag.

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *