Degradatiekraker op sportpark Pronsebroek: Groene Ster – Baronie

Komende zondag speelt Groene Ster de inhaalwedstrijd op eigen bodem tegen Baronie uit Breda. De ontmoeting kon op zondag 21 januari 2024 geen doorgang vinden nadat de sneeuwval roet in het eten gooide. Groene Ster – Baronie is dé degradatiekraker in de Derde Divisie B. Het betreft de huidige nummer 17 (Groene Ster) tegen de huidige nummer 18 (Baronie). Beide posities betekenen aan het einde van het seizoen degradatie naar de Vierde Divisie. Het belang van deze clash in de onderste regionen behoeft feitelijk geen verdere uitleg, de winnaar kan aanklampen naar de ploegen die nu op een play-off plek staan. Om 14.30 uur gaat de bal rollen en zal arbiter Rob Souwen uit Tilburg de 22 acteurs tot voetbal manen.

Zowel Groene Ster als Baronie komen moeilijk tot scoren in het huidige seizoen en krijgen daarnaast te veel doelpunten tegen. In de onderlinge kelderkraker telt dan voor beide ploegen ook alleen de winst. Groene Ster verloor afgelopen weekend met minimaal verschil van Kloetinge (0-1). De ploeg van Jordy Reneerkens legde een gezonde dosis strijdlust aan de dag, maar kwam te weinig aan kansen toe om een resultaat uit het vuur te slepen. Baronie verloor vorige week op eigen veld van UNA (0-3). Net als Groene Ster (0-1 zege bij OSS’20) won ook de ploeg van trainer Marco Verbeek bij de start van de tweede seizoenshelft het eerste duel (2-0 winst op Unitas). Daarna bleven de resultaten voor beide ploegen uit, waardoor de plekken onder de degradatiestreep verklaard zijn. Groene Ster zal zich er terdege bewust van zijn dat er nu geoogst moet worden om niet helemaal weg te zakken. Een gelijkluidende puntenoogst als vorig seizoen in de derde periode zal nu de gewenste drijfveer moeten worden om de weg naar boven in te slaan. 

De support van de 12e man is daarbij onontbeerlijk. Wij hopen u zondagmiddag langs de lijn te mogen ontmoeten op sportpark Pronsebroek om Groene Ster van de nodige support te voorzien.


Zondag 10 maart 2024

Groene Ster – Baronie

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Rob Souwen uit Tilburg

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 19 TEC OSS’20 2-0
09-03-2024/10-03-2024 Kloetinge OJC Rosmalen 1-1
Periode 2 Sportlust’46 Meerssen 0-2
  Unitas Hoek 1-3
  UNA Barendrecht 0-1
  Quick AWC 14.00 uur
  TOGB Gemert 14.00 uur
  Groene Ster Baronie 14.30 uur
 
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 10 maart 2024 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Baronie 1 Brent Franssen pupil van de week. De 7-jarige Brent is speler van Groene Ster JO7-3 en zit in groep 3 van Bassischool De Ganzerik. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Matthijs de Ligt en bij Groene Ster is verdediger Joris de Kleijn zijn favoriet. Brent voorspelt een 2-0 overwinning voor Groene Ster tegen Baronie. Groene Ster wenst Brent veel plezier en een leuke middag.

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *