Nieuw: Kader Coaching programma bij RKSV Groene Ster

Vrijwilligers, als vereniging ben je ontzettend afhankelijk van vrijwilligers op alle vlakken. Zij zijn onmisbaar. Dus ook bij de jeugdafdeling van RKSV Groene Ster. Ook daar zijn wij ontzettend afhankelijk van vrijwilligers om onze 36 jeugdteams te kunnen laten trainen en wedstrijden te kunnen laten spelen. Wat we ook zien en horen, is dat deze trainers/coaches in veel gevallen geen of weinig (voetbal of trainers) ervaring hebben, en met name behoefte hebben aan ondersteuning en begeleiding bij het uitoefenen taken als trainer coach.

Hoofd Opleiding RKSV Groene Ster Patrick van Tilburg, heeft daarom in samenwerking met de KNVB en Jeugdcommissie, en een aantal ervaren en gediplomeerde trainers en coaches binnen de vereniging het “Kader Coaching Programma” opgezet, om aan deze behoefte te voldoen.

Dit is alles in het kader van een cluster wat de KNVB heeft opgestart met de verenigingen RKSV Groene Ster, Bekkerveld, Sporting Heerlen en Voerendaal.

Op donderdag 14 maart start het programma met de 1e kick-off meeting, waarbij de nadruk wordt gelegd op de Trainers/Coaches voor de spelers en speelsters van de leeftijdscategorieën JO8 – JO9 en JO10. (6 tegen 6)

Deze avond zal georganiseerd worden in de kantine van RKSV Groene Ster en zal bestaan uit 3 delen.
AANVANG: 18.30 – 20.15 uur

– Introductie van ons Kader Coaching Programma
– Coaching en begeleiding, specifiek voor de leeftijdscategorie JO8 – JO9 – JO10
– Praktijkgedeelte waarbij 2 coaches van het Kader Coaching team, een (voorbeeld) training zullen geven met spelers en speelsters van RKSV Groene Ster in deze leeftijdscategorie.

Volgend op deze avond zullen er nog enkele activiteiten plaatsvinden:
– Circuit training (voor alle spelers en speelsters JO8 – JO9 – JO10)
– Begeleidingsmomenten voor alle teams gedurende een periode van 4 weken
– Evaluatie en resultaat bijeenkomst

Onze nadruk ligt uiteraard bij onze eigen trainers, met name in de 2e en 3e fase van het programma.
Maar met name trainers of bestuursleden van clubs uit de regio zijn uiteraard welkom om deze introductie avond bij te wonen, om zo het plezier en niveau van onze trainers en jeugdspelers in de regio te naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Aanmelden en verdere informatie kan via [email protected] of telefonisch bij Patrick van Tilburg (06-58792991).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *