Zaterdagavond Limburgse derby in Derde Divisie B: Groene Ster – Meerssen

Speeldag 30 staat komende weekend voor de deur in de Derde Divisie B. Het betreft de laatste speeldag van de maand april, waarna nog een tweetal midweekse inhaalduels volgen en er tot slot nog vier volledige speeldagen volgen in de maand mei 2024. Groene Ster ontvangt zaterdagavond 20 april op het eigen sportpark Pronsebroek provinciegenoot SV Meerssen. Aanvang van de enige Limburgse derby in de Derde Divisie B is om 19.30 uur.

De fraaie serie van drie achtereenvolgende zeges kreeg voor Groene Ster afgelopen weekend geen vervolg met de 5-0 nederlaag tegen koploper SteDoCo. Met eveneens nederlagen van de concurrentie veranderde er echter niets en blijft het onverminderd spannend in de onderste regionen met nog vijf duels voor de eindstreep. Met de Limburgse derby Groene Ster – Meerssen ligt het volgende affiche in het verschiet in de strijd voor de punten. De naar Helmond Sport vertrekkende trainer Kevin Hofland wist na zijn aanstelling bij promovendus SV Meerssen de ploeg naar een opmerkelijke positie net onder de subtop te stuwen op een zeer verdienstelijke zevende plaats in de rangschikking. 72% van het behaalde puntentotaal na 29 duels behaalde Meerssen op eigen bodem, waar de ploeg voor menig tegenstander schier onklopbaar blijkt. In de derde periode staat Meerssen op twee punten achterstand van lijstaanvoerder Quick. Met acht ploegen binnen een marge van drie punten zijn er voor de laatste periode nog aardig wat kapers op de kust.

Aanhaken bij de recente ongeslagen thuisserie (met winst op Baronie, UNA en Quick) zal voor Groene Ster het devies zijn als Meerssen zaterdagavond op bezoek komt. Groene Ster weet in ieder geval wat het te doen staat. De kloof naar de veilige plekken 14 (OJC Rosmalen, twee punten) en 13 (OSS’20, zeven punten) kan nog altijd overbrugd worden. Om die stap te zetten zal winst in de Limburgse derby het enige zijn wat telt voor de manschappen van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem. Eerder dit jaar op een donderdagavond in januari 2024 was Groene Ster duidelijk niet in goede doen en zette Meerssen haar dadendrang om door met duidelijke cijfers met de punten aan de haal (5-1) te gaan. Zaterdagavond een hernieuwd Limburgs onderonsje in de Derde Divisie B. 

De steun van de groen-witte supportersschare langs de lijn is daarbij het steuntje in de rug welke de ploeg nodig heeft in deze spannende slotfase van de competitie. Zorg dat je erbij bent!


Zaterdag 20 april 2024

Groene Ster – Meerssen

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Roel van der Werff uit Drunen

aanvang: 19.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 30 Hoek Gemert 14.30 uur
20-04-2024/21-04-2024 Kloetinge Sportlust’46 15.00 uur
Periode 3 TEC SteDoCo 15.30 uur
  Unitas Barendrecht 18.00 uur
  Groene Ster Meerssen 19.30 uur
  TOGB Quick 14.00 uur
  AWC UNA 14.00 uur
  OSS’20 OJC Rosmalen 14.00 uur
  Baronie Blauw Geel’38 14.00 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 20 april 2024 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Meerssen 1 Aimy Franssen pupil van de week. De 12-jarige Aimy is speelster van Groene Ster JO12-3 en zit in groep 8 van Bassischool Gerardus Majella. Haar favoriete club is Roda JC en haar favoriete speler is Kylian Mbappé en bij Groene Ster is captain Dylan Zwartjes haar favoriet. Aimy voorspelt een 3-2 overwinning voor Groene Ster tegen Meerssen. Groene Ster wenst Aimy veel plezier en een leuke avond.

 

SPONSOR VAN DE WEEK

SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *