Groene Ster delft onderspit tegen Meerssen

Onder bij vlagen onstuimige en regenachtige weersomstandigheden verloor Groene Ster afgelopen zaterdag de Limburgse derby in de Derde Divisie B tegen SV Meerssen: 0-2. Twee momenten uit standaardsituaties in de eerste en tweede helft werden de ploeg fataal. Met deze verliespartij doet Groene Ster slechte zaken in de onderste regionen van de ranglijst waar de beslissingen zullen gaan vallen in de laatste competitiemaand mei.

Aan de sterke thuisserie met winst op Baronie, UNA en Quick kon Groene Ster geen vervolg geven. Met dezelfde basiself van de laatste weken keken de groen-witten tegen een 0-1 achterstand aan met rust. Een tegentreffer uit een strafschop zorgde hiervoor. De mee opgekomen back Demen Roumen kon oprukken en na een combinatie het strafschopgebied instormen. Diens schotpoging smoorde tegen Groene Ster-verdediger Dennis Petit die zich voor het schot wierp en daarbij in de ogen van arbiter Van der Werff het speeltuig tegen zijn hand zou hebben gekregen. De strafschop van Bob Vankan werd in eerste instantie gekeerd door Groene Ster-doelman Mark Voss, echter uit de rebound was het vervolgens een koud kunstje voor de Meerssen-middenvelder (0-1). Met inmiddels herfstachtige omstandigheden (wind en regen) op sportpark Pronsebroek probeerde Groene Ster gaandeweg de aanval te zoeken. In de persoon van Levi Golsteijn kregen de groen-witten daarvoor de grootste mogelijkheid. Goed de diepte ingestuurd door Brett Pauly kwam de flankaanvaller vrij voor het Meerssen-doel, echter de inzet werd door Meerssen-goalie Lennart Quaden gekeerd. Daarvoor ontsnapte Groene Ster aan een grotere achterstand na een schot op de lat van handenbinder Nino Everaers.

Na de kantwisseling ontpopte zich een echte wedstrijd waarbij vooral het woord strijd de boventoon voerde en het gebodene voetbal niet echt kon bekoren. Identiek als tegen SteDoCo kwam Groene Ster tegen Meerssen wederom beroerd uit de kleedkamers met een snelle tegentreffer middels een rake kopbal uit een hoekschop. Dit keer vond Bryan Simons de ruimte om raak te knikken en zo zijn oude ploeg op een 0-2 achterstand te zetten. De opgave voor Groene Ster werd daarmee lastiger, waarbij vooral het creëren van echte grote kansen de ploeg opbrak. Tel daarbij de vele onderlinge duels op en het daarbij wat warrige fluiten van arbiter Van der Werff en het duel kabbelde langzaam naar het eindsignaal op het inmiddels spekgladde veld. Via twee vrije trappen van Dylan Zwartjes met kopballen van achtereenvolgens Joris de Kleijn en invaller Henry Odutayo kwam Groene Ster nog even in de buurt van de aansluiting, maar het was te summier om er nog een spannende slotfase van te maken.

Met de 18e competitienederlaag voor Groene Ster en de concurrentie die wel de punten pakt, krijgt de slotmaand mei een enorm spannend gehalte. Nog vier finales liggen er in het verschiet voor de sterdragers met Barendrecht (uit), Blauw Geel’38 (thuis), OJC Rosmalen (uit) en Gemert (thuis).

Groene Ster – Meerssen 0-2 (0-1). 14. Bob Vankan 0-1, 46. Bryan Simons 0-2. Scheidsrechter: Roel van der Werff (Drunen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Meerssen (bron: Tom de Cock)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *