Stunt blijft uit voor Groene Ster in en tegen Barendrecht

Groene Ster heeft in de strijd tegen klassenbehoud tegen koploper Barendrecht niet kunnen stunten. Op het drukbezochte sportpark De Bongerd wisten de sterdragers tot de pauze overeind te blijven (1-1). Echter in de tweede helft liep de thuisclub uit naar 3-1. Een verdiende zege voor de thuisclub. 

Barendrecht kende een furieuze start. Al na zes minuten kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van de vleugel kon te gemakkelijk gegeven worden, Barendrecht-spits Tren Drexhage kreeg te veel ruimte en kopte knap raak: 1-0. Groene Ster toonde hierna veerkracht en zocht brutaal de aanval op, hetgeen resulteerde in de gelijkmaker na een kwartier spelen. Ruben Rokx stuurde Claudio Kiala diep op de linkerflank, die op zijn beurt Stan Shotton op maat bediende. De aanvaller rondde met een strak schot resoluut af: 1-1. Hierna moest Groene Ster-doelman Mark Voss zijn kwaliteiten tonen bij opnieuw een inzet van doelpuntenmaker Drexhage. Na een half uur opnieuw een gevaarlijke counter van Groene Ster. Barendrecht-doelman Bradley van der Meer wist de inzet van Bas Breukers, op aangeven van Stan Shotton, tot hoekschop te verwerken. Vlak voor de pauze wederom een grote kans voor de thuisclub, Brent Vugts wist echter niet te scoren uit vrijstaande positie.

Na de pauze bepaalde Barendrecht in hoog tempo het spelbeeld en kon Groene Ster de gelijke stand niet lang vasthouden. Groene Ster werd veroordeeld tot verdedigen, waarna de snelle tweede tegentreffer te vroeg viel. Barendrecht herstelde de voorsprong naar 2-1 via linkerverdediger Constantijn Schop die alle ruimte kreeg om vrij op te rukken en met een schuiver in de uiterste hoek wist te scoren na vijf minuten in de tweede helft. Dit keer lukte het Groene Ster niet om terug te komen in de wedstrijd. De gastheren bleven domineren en wisten opnieuw via een verdediger het net te vinden. Het was Timo de Graaf die koppend een kwartier voor tijd de 3-1 scoorde. In deze fase zorgde Groene Ster-doelman Mark Voss met sterk keeperswerk dat de schade verder beperkt bleef. Pas in de slotminuut was Groene Ster uit een tegenaanval dicht bij de aansluitingstreffer. Brett Pauly bediende vanaf de linkervleugel de jeugdige invaller Endi Azemi, maar diens inzet ging over.

Na een goede serie met twaalf punten uit vijf duels leverde de laatste drie wedstrijden geen punten op voor de groen-witten. Met nog drie finales voor de boeg thuis tegen Blauw Geel’38 (zondag 12 mei 14.30 uur), uit naar OJC Rosmalen (zaterdag 18 mei 18.00 uur) en de laatste wedstrijd zaterdag 25 mei thuis tegen Gemert (18.00 uur), gaan het nog spannende weken worden. Voor Groene Ster behoren alle scenario’s nog tot de mogelijkheden en daarvoor is winst de enige remedie. Aanstaande zondag komt de ploeg van onze oud-trainer Maurice Verbunt op bezoek, Blauw Geel’38 de nummer drie in de stand en koploper in de derde periode. Een mooi affiche op sportpark Pronsebroek tussen twee ploegen die voor de winst zullen strijden (aftrap: 14.30 uur).

Barendrecht – Groene Ster 3-1 (1-1). 6. Tren Drexhage 1-0, 15. Stan Shotton 1-1, 49. Constantijn Schop 2-1, 75. Timo de Graaf 3-1. Scheidsrechter: Pieter van Veelen.       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *