Groene Ster moet oogsten in thuisduel tegen Blauw Geel’38

Groene Ster moet in de laatste drie competitieduels van de reguliere competitie vol aan de bak om punten te gaan oogsten in de enerverende degradatiestrijd. Met nog alle scenario’s in het verschiet wacht komende zondagmiddag weer een treffen met de nodige belangen als Blauw Geel’38 op bezoek komt in Heerlerheide, een weerzien met oud-trainer Maurice Verbunt. Om 14.30 uur wordt er voor het beginsignaal gefloten op sportpark Pronsebroek. 

De fraaie serie van drie achtereenvolgende zeges is in de voorbije weken verdampt voor Groene Ster met drie nederlagen op rij. Achtereenvolgens SteDoco, Meerssen en Barendrecht waren te sterk voor de sterdragers. Na de puntloze oogst tegen allemaal opponenten in de sterke (sub)top van de ranglijst wacht komende zondag wederom een ware krachtmeting als de nummer drie van de ranglijst, Blauw Geel’38, te gast is in Heerlerheide. De ploeg van oud Groene Ster-trainer Maurice Verbunt doet mee in de top van de competitie met vier punten achterstand op de koplopers SteDoCo en Barendrecht en voert daarnaast de tussentijdse stand in de derde periode aan. Met volop concurrentie om die laatste prijzenverdeling zal Blauw Geel’38 op het vinkentouw willen blijven. Na de verliespartij tegen Gemert op de eerste zondag van april boekte de Veghelaren vier maal winst op rij tegen allemaal ploegen in de onderste regionen. Achtereenvolgens OSS’20, Baronie, AWC en Unitas werden aan de zegekar gebonden in duels die achteraf ook weer niet de eenvoudige voetbal a-b-c’tjes bleken te zijn. 

Met inmiddels een duidelijke tweedeling op de ranglijst met de onderste zes ploegen op gepaste afstand van de rest, blijkt het ook voor de concurrentie lastig oogsten elke speeldag. Groene Ster zal vooral naar zichzelf moeten kijken en tegen Blauw Geel’38 weer tot de tanden gewapend aan de aftrap moeten verschijnen om een resultaat te bewerkstelligen. Aanklampen bij eerdere sterke resultaten op eigen bodem tegen hoogvliegers zal het devies zijn voor de manschappen van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem. Eerder dit seizoen verloor Groene Ster in Veghel in de ultieme slotfase met 1-0 na een tegendoelpunt welke door de assistent-scheidsrechter met een vlagsignaal als geldig werd beoordeeld, terwijl een doelpuntloze remise een juiste afspiegeling gaf van het duel. Groene Ster speelt tegen Blauw Geel’38 haar voorlaatste thuisduel van de competitie, welke achtereenvolgens met een uitduel bij OJC Rosmalen (zaterdag 18 mei) en een thuisduel tegen Gemert (zaterdag 25 mei) aan zijn einde komt. Aan spanning is geen gebrek in de laatste weken van de competitie in de Derde Divisie B.

De steun van de groen-witte supportersschare langs de lijn is ook komende zondag het steuntje in de rug welke de ploeg nodig heeft in deze spannende slotfase van de competitie. Zorg dat je erbij bent!


Zondag 12 mei 2024

Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Steve Janssen uit Reuver

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 32 Hoek OSS’20 14.30 uur
11-05-2024/12-05-2024 Kloetinge SteDoCo 15.00 uur
Periode 3 TEC Barendrecht 15.30 uur
  Unitas OJC Rosmalen 18.00 uur
  UNA Sportlust’46 18.00 uur
  TOGB Meerssen 14.00 uur
  AWC Quick 14.00 uur
  Baronie Gemert 14.00 uur
  Groene Ster Blauw Geel’38 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 12 mei 2024 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Blauw Geel’38 1 Imran Rami pupil van de week. De 6-jarige Imran is speler van Groene Ster JO7 en zit in groep 3A van basisschool De Wegwijzer. Zijn favoriete club is Real Madrid en zijn favoriete speler is Brahim Diaz en bij Groene Ster is aanvaller Levi Golsteijn zijn favoriet. Imran voorspelt een 7-3 overwinning voor Groene Ster tegen Blauw Geel’38. Groene Ster wenst Imran veel plezier en een leuke middag.

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *