Groene Ster-lid en trouwe supporter Jo Vrolings overleden

Wij ontvingen het droevige bericht dat op maandag 13 mei 2024 ons lid Jo Vrolings op 88-jarige leeftijd is overleden. Jo was naast een trouw lid en vrijwilliger ook een supporter van het eerste uur van ons eerste elftal. Hij bezocht niet alleen de thuiswedstrijden, maar was ook elke uitwedstrijd van de partij. Groene Ster is Jo Vrolings, de vader van onze oud-voorzitter John Vrolings, en sinds 2013 de uitbater van Café-Zaal d’r Bok, veel dank verschuldigd.

Vakmanschap
Mede dankzij zijn vakmanschap, een allrounder in de bouw, maar vooral een begenadigd timmerman, heeft Groene Ster de afgelopen decennia vele uitbreidingen aan de accommodatie op sportpark Pronsebroek kunnen realiseren. Zo had hij 45 jaar geleden al een groot aandeel in de bouw van onze huidige kantine en kleedlokalen daaronder. Daarna was Jo steeds betrokken bij vele verbouwingen en reparaties aan onze accommodatie. Ondanks zijn hoge leeftijd was hij nog steeds beschikbaar om bij moeilijke klussen voor de juiste oplossing te zorgen.

Supporter
Jo was een supporter van het eerste uur, in goede en slechte tijden. Naast de thuiswedstrijden was hij ook elke uitwedstrijd aanwezig. Samen met de vaste groep supporters reisde hij met de spelersbus mee naar alle uithoeken van Nederland waar ons eerste elftal moest aantreden. Hij beleefde deze lange dagen intens. Niet alleen van de wedstrijd werd genoten, maar ook de warming-up en de derde helft in de kantine was steeds een gezellig treffen met een glaasje gerstenat. Het zal wennen zijn, nu de jarenlange vaste plaats in de bus – rechts vooraan, eerste rij aan het raam – niet meer bezet zal zijn.

Jo, enorm bedankt voor je enorme trouw aan onze vereniging en grote dank voor het vele werk dat je al die jaren voor onze vereniging hebt verricht. Groene Ster verliest een clubman pur sang.

Bestuur, leden, sponsoren en supporters van RKSV Groene Ster wensen zijn zoon John, schoondochter Mir, zijn kleinkinderen Lieke en Rik, zijn achterkleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte en kracht met het dragen van dit grote verlies.

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op dinsdag 21 mei 2024 om 13.00 uur, in Café-Zaal d’r Bok, Bokstraat 3 te Heerlerheide. Rouwbezoek vrijdag 17 mei 2024 (17.30-18.15 uur) bij Monuta Hoensbroek, Hoofdstraat 10 te Hoensbroek.

Namens bestuur en leden RKSV Groene Ster,

Jos J.J. Op ’t Eijnde
voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *